Proiect de lege avantajos pentru români: plata facturilor - termen de plată 30 de zile

Românii care întârzâie cu plata facturilor ar putea primi în curând o veste bună din Parlament. Un proiect de lege prevede extinderea termenul de plată a facturilor de la 15 la 30 de zile, la fel ca pentru firme.
Deputatul PMP Petru Movilă a depus un proiect de lege în Parlament pentru dublarea termenului de plată pentru facturile românilor. „Este o discriminare între români și firme. Societățile comerciale au termene de plată la 30 de zile, iar cetățenii nu sunt păsuiți decât 15 zile. Este incorect acest lucru. Mulți nu își iau leafa în intervalele date de companiile la care au de dat bani și rămân fără telefon, gaze, curent sau alte servicii. Cred că ar fi de bun simț ca și oamenii de rând să aibă o lună la dispoziție pentru a-și achita datoriile”, a declarat Movilă pentru libertatea.ro.
În lege se mai prevede că, în cazul în care un client nu poate da banii nici în termen de 30 de zile, să existe posibilitatea înțelegerii cu creditorul ca acesta să-l mai păsuiască pe debitor încă cel mult 15 zile, după care îl va anunța că i se întrerupe furnizarea de servicii.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea