Început de revoltă la vârful PNL Argeș

# Cel puțin zece lideri se bat pentru primele trei-patru poziții eligibile pe lista de parlamentare

În sfârșit, se pare că se întâmplă ceva nou în clădirea veche și murdară a PNL Argeș. Era și timpul, opinia generală fiind că acolo, lângă Zinca, se vine așa, pentru un pui de somn politic, mai ales pentru cei care, acasă, au soții mai active. Iată însă că, din clădirea cu probleme, ca și partidul, au început să răzbată ceva murmure, semn că nu se doarme tot timpul. Murmurele s-au născut imediat după conferința de presă ținută la începutul lunii de co-președinții PNL Argeș, Iani Popa și Dănuț Bica. Cei doi s-au înțeles nemaipomenit, în sfârșit, în momentul în care și-au anunțat, aproape mână în mână, intenția de a candida la parlamentarele din toamnă. Mai pe românește, au furat deja startul intern în cursa înarmării electorale pentru biletul câștigător de București. Alți lideri de partid însă deja ridică o sprânceană și vocea: de ce s-au anunțat numai pe ei? Mai sunt și mulți alții care vor și chiar pot să se înscrie într-o astfel de aventură politică.

Florin Tecău a ajuns consilier județean de pe poziția 20. Iani Popa vrea primul!?

Adrian Miuțescu, Olimpia Doru, Gheorghe Alecsei, Virgil Baciu – sunt numai câțiva din cei care își doresc să ajungă deputați sau senatori. Sunt oameni de afaceri, au posibilitatea financiară de a susține o campanie, au notorietate și vizibilitate. Ce te faci, însă, cu procentele? La felul în care s-a mișcat partidul, PNL Argeș nu va scoate mai mult de un senator și doi deputați, chiar dacă președintele Popa a promis că își dă demisia dacă nu scoate cel puțin patru parlamentari. Doar că Popa a promis că își dă demisia din fruntea filialei județene a partidului, unde oricum nu mișcă mare lucru. Liberalii din Argeș par în continuare autiști față de mișcările de trupe inventate de PSD. Aici, în vară, Florin Tecău a previzionat 20 de consilieri județeni. Iar el a candidat al 20-lea. De ce nu se pune, mă întreb, ca semn de încredere în propriile puteri, și Iani Popa al patrulea? Sau chiar al cincilea, pentru că s-a declarat ferm convins că cei patru vor ieși ”curați”, adică fără recalculări, unde PNL ar mai putea câștiga, poate, un mandat.
Oricum, voci din ce în ce mai ridicate de liberali cer înscrierea tuturor doritorilor pe o listă, listă care să fie supusă unui sondaj efectuat de o agenție cât mai străină de locuri și de cauză. În funcție de notorietatea fiecăruia, stabilită prin sondaj, să se decidă ordinea pe listele pentru parlamentare. Desigur, s-ar putea, astfel, să îl vezi pe Iani Popa chiar al cincilea, iar pe Bica ... rezervă. Dar, indiferent de rezultat, așa ar fi corect. Ce spuneți de asta, domnilor președinți?!...S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea