Primarul Cornel Ionică răbufnește: ,,Venim aici ca să dăm în cap la oameni, nu să-i ajutăm!”

# Primarul Cornel Ionică șterge pe jos cu Narcis Sofianu  # Opoziție distructivă sau amatorism politic: consilierul local liberal Narcis Sofianu s-a abținut, fără să dea vreo explicație, la vot

Prima ședință ordinară a Consiliului Local Pitești, care a avut loc săptămâna trecută, marți, nu a fost lipsită de discuții contradictorii, multe dintre ele fiind chiar în necunoștință de cauză, așa cum a fost și în cazul lui Narcis Sofianu, consilierul liberal, care s-a abținut la un punct de pe ordinea de zi ce viza construcția a  patru blocuri în Pitești. Fără a da vreo explicație în acest sens, deși i-a fost cerut acest lucru chiar de președintele comisiei de urbanism, consilierul local PNL, Narcis Sofianu, s-a abținut, probabil, de dragul opoziției, care se poate transforma, astfel, în opoziție distructivă. Paradoxul situației este că abținerea la acest punct de pe ordinea de zi a venit chiar de la un consilier liberal care ar trebui să sprijine mediul de afaceri. Totodată, acest consilier a fost și candidatul PNL la Primăria Pitești. Sigur  că trebuie să existe și opoziție în Consiliul Local, care este destul de firavă, dar să te abții fără motiv, se pare, de la un proiect de hotărâre ce vizează noi construcții imobiliare în orașul tău și care, implicit, generează creștere economică și noi locuri de muncă, mi se pare un gest total autist.

Primarul Cornel Ionică șterge pe jos cu Narcis Sofianu

Imediat, noul primar al Piteștiului, Cornel Ionică a taxat  greșeala opoziției, care, desigur, a fost de ordin singular, însă nu a lăsat să treacă neobservat votul consilierului Narcis Sofianu.
”Domnule consilier, ne-am angajat că încurajăm oamenii de afaceri, că încurajăm businessul, că încurajăm posibilitățile creării de noi locuri de muncă și venituri la buget, iar dumneavoastră am văzut că v-ați abținut la un punct de pe ordinea de zi pentru cei care vor să construiască. Pentru unii ați fost de acord, iar pentru alți v-ați abținut. Cred că aveți ceva cu ei, altfel nu aș vedea niciun motiv, dar este treaba dumneavoastră și vă privește. Cred că aveți ceva cu ei sau cu mediul de afaceri.
Venim aici ca să dăm în cap la oameni, nu să-i ajutăm. Noi ne-am angajat că ajutăm oamenii și că îi susținem. Eu nu știu cine sunt persoanele care vor să construiască, vă dau cuvântul meu de onoare și întrebați colegii dacă știu, dar vorbesc la modul general”, a precizat primarul Piteștiului, Cornel Ionică.

Cristian Gentea: ,,Pe noi ne-ar ajuta dacă ai și explica, nu așa de dragul abținerii”

Și consilierul Cristian Gentea, președintele comisiei de urbanism, a fost iritat de această abținere a lui Narcis Sofianu, căruia i-a cerut și explicații în acest sens, mai ales că face parte din comisia juridică și poate a sesizat anumite nereguli, însă explicațiile nu au venit, nici de data aceasta. Singura replică penibilă, am putea spune, a lui Narcis Sofianu a fost că pe viitor o să vină și cu explicații în situații de acest gen.
”Pe mine mă bucură că în această ședință văd că sunt câteva planuri urbanistice zonale și de detaliu. Vreau să le reamintesc celor mai vechi că înainte de 2008 erau 15 – 20 de astfel de proiecte de hotărâri, după care doi ani de zile nu am mai avut niciunul.
Rugămintea mea ar fi, ca președinte al comisiei de urbanism, și mi-ai face un bine prin acest lucru dacă ai și explica de ce te abții sau votezi împotrivă. Să spui: domne eu mă abțin sau votez împotrivă din cutare punct de vedere, mai ales că faci parte din comisia juridică și vreau să spun că acesta a fost tipicul în Consiliul Local: comisia juridică și comisia de urbanism, cam ele au avut în dezbatere aceste planuri urbanistice de detaliu și zonale. Voi, din comisia juridică vă pronunțați din punct de vedere al legalității, iar noi, din comisii de urbanism, ne pronunțăm din punct de vedere al oportunității.
Pe noi ne-ar ajuta dacă ai explica, nu așa de dragul abținerii”, a conchis Cristian Gentea, președintele comisiei de urbanism.
Lucian Gherguș

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea