Comercianți, vi se pregătește ceva! ANAF propune Registrul național electronic de evidență a caselor de marcat

#  Măsura reduce posibilitatea de a utiliza un aparat de marcat electronic nefiscalizat si limiteazã subdeclararea sau nedeclararea veniturilor.

ANAF propune cadrul normativ pentru implementarea unui Registru national electronic de evidentã a tuturor caselor de marcat instalate, care va permite identificarea fiecãrui aparat de marcat electronic fiscal (AMEF).
Registrul va permite acces în timp real la fiecare AMEF si istoricul sãu, corelate cu locatia si identitatea operatorului economic, care livreazã legal bunuri cu amãnuntul si/sau presteazã legal servicii direct cãtre populatie. Procedura de autentificare în Registru este securizatã prin utilizarea unui certificat digital.
Propunerea ANAF privind introducerea Registrului national electronic de evidentã a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate pe teritoriul României contribuie semnificativ la reducerea birocratiei si a costurilor de administrare prin comunicarea electronicã a informatiilor, simplificarea procedurilor administrative de instalare a AMEF si degrevarea de sarcini a utilizatorilor finali în legatura cu declararea si înregistrarea AMEF.
Implementarea Registrului national electronic de evidentã a tuturor caselor de marcat instalate reduce posibilitatea de a utiliza un aparat de marcat electronic nefiscalizat si limiteazã subdeclararea sau nedeclararea veniturilor, fapt care contribuie la prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si determinã diminuarea numãrului de controale la contribuabilii corecti.
Solutia identificatã a fost elaboratã în urma consultãrilor purtate cu factorii interesati/decidenti, inclusiv cu asociatiile profesionale reprezentative din domeniul caselor de marcat si este procedurã subsecventã prevederilor legale de nivel primar în vigoare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea