Omul de afaceri Corin Boian bagă mâna în buzunarul Consiliului Județean Argeș pentru chiria de la fosta secție de oncologie

# După patru ani de procese și cinci instanțe care s-au contrazis pe competență

Au trecut exact patru ani de când Corin Boian se judecă cu Consiliul Județean Argeș pentru chiria neîncasată de la acesta, chirie aferentă spațiului în care, până recent, a funcționat secția de oncologie a Spitalului Județean Argeș. Clădirea, poziționată într-o zonă centrală a Piteștiului, în spatele ITM, a fost retrocedată în anul 2006 de foștii proprietari. În 2007, imobilul a fost achiziţionat de omul de afaceri Corin Boian. Conform legii, după retrocedare trebuie menținută destinația clădirii minim cinci ani, ceea ce au și făcut, atât moștenitorii ce au retrocedat imobilul, cât și afaceristul din Pitești. Doar că… onor Consiliul Județean Argeș a uitat să și plătească chiria. Și de aici șI procesele…

De la Tribunal  la Curtea de Apel, apoi la Judecătorie. Apoi la Tribunalul Comercial și, în final, înapoi la Tribunalul Argeș

Neprimind, după ani de închiriere, prețul stabilit prin contract cu autoritățile județene, Corin Boian a cerut în instanţă chiria aferentă imobilului aflat în proprietatea sa, în care a funcţionat secţia de oncologie a Spitalului Judeţean, plus daune. Seria nebunească de procese a început în urmă cu peste patru anu, în 4 iulie 2012, la  Tribunalul Argeș, unde s-a format Dosarul nr. 12415/109/2012. Prin Hotărârea 24/2014, Tribunalul ”Admite acţiunea completată şi precizată. Obligă pârâtul Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş să plătească reclamantului suma de 231.579 lei despăgubiri, respectiv contravaloare chirie. Admite cererea de chemare în garanţie şi obligă chematul în garanţie Consiliul Judeţean Argeş să plătească pârâtului suma de mai sus; obligă pârâtul să-i plătească reclamantului suma de 9315 lei taxă timbru şi 2000 lei cheltuieli de judecată - respectiv onorariu avocat şi pe cale de consecinţă obligă pe chematul în garanţie să plătească această sumă pârâtului.”
Nebunia începută la Tribunal continuă la instanța superioară, la Curtea de Apel Pitești. Aici, după numai două termene de judecată, prin Hotărârea nr. 616/2014, instanța ”Desființează sentința și trimite cauza la Judecătoria Pitești pentru soluționarea pe fond a cauzei.”
Așadar, după doi ani de procese și două instanțe de judecată, se ajunge la concluzia că trebuie judecat pe fond. Frunos, nu?
În toamna anului 2014, Corin Boian reia lupta,ca reclamant, la Judecătoria Pitești, pârâți fiind Spitalul Județean Argeș, CJ Argeș, Județul Argeș și Președintele CJ Argeș. În aprilie 2015, Judecătoria pronunță Hotărârea nr. 3493/2015, prin care ”Obligă pârâtul Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş să plătească reclamantului suma de 218.475 lei reprezentând chirie, sumă ce va fi reactualizată în raport de indicele de inflaţie. Respinge acţiunea împotriva pârâtului Consiliul Judeţean Argeş ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Admite în parte cererea de chemare în garanţie. Obligă chematul în garanţie Consiliul Judeţean Argeş să plătească pârâtului Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş suma de 218.475 lei reprezentând chirie, sumă ce va fi reactualizată în raport de indicele de inflaţie. Respinge cererea de chemare în garanţie împotriva chemaţilor în garanţie Judeţul Argeş şi Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş ca fiind formulată împotriva unor persoane fără calitate procesuală pasivă. Obligă pârâtul Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş să plătească reclamantei suma de 7983 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Obligă chematul în garanţie Consiliul Judeţean Argeş să plătească pârâtului Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş suma de 7983 lei reprezentând cheltuieli de judecată.”
Recursul se judecă, din nou, la Tribunalul Argeș. Culmea stupizei, în luna ianuarie a acestui an, instanța dă o hotărâre prin care declină competența de soluționare a recursului către Tribunalul Comercial Argeș. Dosarul ajunge la Tribunalul Comercial Argeș. Aici, în februarie 2016, instanța ”Constată ivit conflictul de competenţă şi în temeiul art. 134 Cod procedură civilă,instanţa suspendă judecata şi trimite dosarul, conform art. 136 alin.2 Cod procedură civilă, la Curtea de Apel Piteşti - Secţia II civilă , în vederea pronunţării regulatorului de competenţă.”
Într-un final, Tribunalul Argeș instanță de la care se plecase inițial, dă câștig, irevocabil, de cauză omului de afaceri, în această vară. Consiliul Județean Argeș este, astfel, obligat să plătească prin Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş ”reclamantului suma de 231.579 lei despăgubiri, respectiv contravaloare chirie. Admite cererea de chemare în garanţie şi obligă chematul în garanţie Consiliul Judeţean Argeş să plătească pârâtului suma de mai sus; obligă pârâtul să-i plătească reclamantului suma de 9315 lei taxă timbru şi 2000 lei cheltuieli de judecată - respectiv onorariu avocat” A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea