Hexi Pharma e mic copil!

# De la Argeșfarm la Catena, sau cum să pui mâna pe o mină de aur! # Fildas Trading, distribuitorul farmaciilor Catena, profit net de peste 628 miliarde lei vechi în 2015 # Doi argeșeni, în vârful piramidelor Catena și Fildas Trading

Sumă uluitoare pentru Fildas Trading, distribuitorul farmaciilor Catena: peste 628 miliarde de lei vechi profit net în 2015. Astfel, distribuitorul lanțului de farmacii înregistrează un salt de profit astronomic față de principalele sale contracandidate.
Lanțul de farmacii Catena, al cărui proprietar este Anca Vlad, s-a extins de la un an la altul. La fel și Fildas, care a ținut, îndeaproape, pasul. S-a ajuns, la Fildas,  la un număr mediu de peste 700 de angajați la nivelul anului trecut, ceea ce spune multe cu privire la expansiunea anunțată mai sus. Saltul este mare atât comparativ cu concurența, dar și față de propriile rezultate. Dacă ne raportăm la 2014, numărul de angajați a crescut cu peste 60, iar profitul net cu peste 200 miliarde lei vechi!

60 de farmacii din Argeș cumpărate la pachet

Anca Vlad a pornit cu o mică afacere de distribuție de produse cosmetice, după 1990. A importat celebra ”Aquafresh” și, pentru a-i putea face publicitate serioasă, a ”inventat” ceva genial. A cumpărat din Anglia, de la BBC, două seriale de succes pe care le-a oferit apoi spre difuzare celor de la Televiziunea Română. Cu condiția ca, la fiecare început și sfârșit de episod, să îi apară o reclamă cu Aquafresh (…în trei culori, protejează de trei ori). Fondează firma mamă, Fildas Trading, în 1993, distribuitor de medicamente, fără a avea, câțiva ani din acel moment, farmacii proprii. În 1999 începe să dezvolte lanțul de farmacii Catena. În același an, Anca Vlad achiziționează Argeșfarm, care oferea 60 de spații farmaceutice din județ la pachet, 30 dintre acestea fiind în zone rurale.
Lanțul Catena s-a extins, an după an, ajungând, în momentul de față, la aproape 600 de farmacii, pe întreg teritoriul țării. Publicitatea efectuată la nivel național dar și sistemul de reduceri pe bază de card de client, poziționarea bună a unităților, personalul înalt calificat dar și altele au adus lanțul Catena sus, atât de sus încât abia mai este văzut de urmăritori.

Doi argeșeni, în vârful piramidelor Catena și Fildas Trading

Anca Vlad  a preferat zona Pitești și atunci când și-a ales echipa de conducere. Și aici vorbim de un gigant ce acaparează o cotă de piață uriașă, de 7-8% din totalul unităților farmaceutice la nivel național.
Ei bine, directorul general al grupului Catena este piteșteanca Alina Marinescu, absolventă a Facultății de Farmacie din București. A rămas Fildas Trading. Nicio problemă, și acesta are un director general tot piteștean, pe medicul Dragoș Mihai, absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie din Craiova. Cu piteșteanul nostru la butoane, FILDAS TRADING câștigă, anul trecut, locul 3 în Topul Național al celor mai Performante Companii din România, ediția a XXII-a: Intreprinderi Mari, Domeniul: COMERȚ, TURISM. În februarie 2016, Fildas și Catena  primesc Premiul de excelență în domeniul farmaceutic în cadrul Galei Premiilor Romania Top 100 Companii 2016. Cifrele vorbesc singure, rezultatele asemenea. Nu în ultimul rând trebuie menționat și faptul că Fildas Trading, în 2015, s-a situat pe locul al 10-lea la nivel național din punct de vedere al valorii contractelor încheiate online pe sistemul electronic de achiziții publice, cu o valoare a acestora de peste 497 milioane de lei noi!
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea