Nemţii de la Kärcher dau drumul producţiei din Argeş

# Cifra de afaceri  îi va poziţiona în topul celor mai mari producători de electrocasnice din România. # Fabrica va avea o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi şi va produce în special aspiratoare de uz casnic şi profesional.

Grupul german Kärcher, cu afaceri de 2 mld. euro şi cu peste 11.000 de salariaţi la nivel mondial, va demara în septembrie producţia din România, de la Curtea de Argeş unde compania va produce aspiratoare industriale şi de uz casnic.
Nemţii au ridicat o fabrică de 20 de milioane de euro la 150 de kilometri de Bucureşti, însă 40% din sumă a fost ajutor de stat. Fabrica va avea o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi şi va produce în special aspiratoare de uz casnic şi profesional.
”În primă fază, când pornim fabrica, vom avea 100-120 de angajaţi, însă până la finalul anului vrem să ajungem la 150-200 pentru ca apoi să creştem. Anul viitor vom ajunge la 280-300 de salariaţi, iar până în 2025 avem în plan să creştem şi să ne dezvoltăm activitatea astfel încât să ajungem la 800 de salariaţi în România în producţie“, spune Ion Bican, managing director al CER Cleaning Equipment, firma prin care nemţii de la Kärcher vor opera fabrica din România.
El vorbeşte despre planurile pe termen lung ale nemţilor pe piaţa din România, în contextul în care terenul pe care îl deţin în Curtea de Argeş permite construirea de noi hale şi dublarea capacităţii de producţie. Kärcher a cumpărat încă din 2010 un teren de cinci hectare în Argeş, iar acum dă drumul producţiei. Nemţii nu aveau producţie directă în România, însă fabricau aspiratoare în parteneriat cu Electroargeş din Curtea de Argeş.
„Pentru anul 2017 ne-am propus să producem în fabrica din Curtea de Argeş circa 800.000 de aparate de curăţenie, atât îndustriale, cât şi de uz casnic. Estimăm pentru anul viitor o cifră de afaceri de 40-45 mil. euro.“ - preluare zf.ro
Karcher aparţine Alfred Karcher GmbH & Co. KG, asociaţie familială fondată în 1935 cu sediul la Winnenden (Baden-Württemberg) şi este producătoare de echipamente de curăţenie pentru uz casnic, comercial şi industrial. L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea