Concurenţă acerbă pe piaţa construcţiilor! ”Greii” din Argeș nu se mai asociază, se canibalizează!

# 16 firme înscrise la licitaţia pentru îndiguirea  parcului Lunca Argeşului # Suma pusă la bătaie de primărie pentru  această lucrare a fost de 38 miliarde lei vechi

Licitaţia pentru construirea digului de apărare a malului drept al râului Argeş, de-a lungul Parcului Lunca Argeşului, din Piteşti, se apropie de sfârşit. 22 de firme şi de asocieri de firme s-au înscris iniţial la licitaţie, iar în cele din urmă au mai rămas în cursă 16, celelalte neîndeplinind anumite criterii de eligibilitate. Pe 22 august va avea loc deschiderea ofertelor depuse de firme, iar pe urmă va urma perioada contestaţiilor, dacă vor exista.
Chiar dacă proiectantul a estimat un cost al lucrărilor în valoare de 38 de miliarde lei vechi, din experienţa licitaţiilor trecute, din Argeş, ne aşteptăm ca licitaţia să fie atribuită chiar şi la jumătate din suma stabilită de proiectant.
Au trecut vremurile când, din telefon, se putea rezolva destinul unei licitații. Firmele cu cifră mare de afaceri evitau să se prezinte pentru adjudecarea aceleiași lucrări, pentru că aceasta ar fi însemnat, în primul rând, scăderea prețului lucrării respective. Nici pomeneală acum, exemplul de față fiind concludent. Ba chiar, în anii trecuți, au existat cazuri (vezi atribuirea construcției noului sediu al DGASPC Argeș) când, pentru a câștiga, unul din licitanți  a oferit sub 40% din prețul estimat al lucrării.
Printre constructorii care se bat pe proiectul digului din Lunca Argeşului se numără: S.C. Comesad Drumuri SRL, SC Arcif S.A., S.C. Coniz Romarg S.R.L., SC Aldona SRL, SC Construct Stil Market SRL, SC Dimar SRL, General Trust Argeş SRL, SC Iridex Grup Construcţii SRL, SC Kranz Eurocenter SRL, SC Metabet în asociere cu SC Selca, SC Modus SRL în asociere cu Pagano Francesco SRL, SC Star Trading SRL, S.C. Zeus S.A. în asociere cu Gecor Construct 94 SRL, SC Hidroconstrucţia SA şi S.C. Apartamentul S.A.
L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea