Primarul din Băbana, disperat de problemele întâmpinate în procesul cu romii din Costești

#  Bebe Ivan: ”Am în cont, vă jur, 21.000 lei, banii întregii comune, iar taxa de timbru e 700 de milioane! De unde să o plătesc?!!!”

Edilul șef din Băbana, Bebe Ivan, caută, disperat, soluții financiare pentru a putea continua litigiile în care instituția este, vrând-nevrând, implicată. În scandalul județean ”Șanțul”,în care romii din Costești au săpat, pe unde au apucat, kilometri de șanțuri, după care au invadap primăriile cu facturi la plată, Primăria Băbana a ieșit serios avariată.
Litigiul a pornit de la firma Venus Holdrung, care a facturat primăriei trei miliarde pentru șanțuri săpate de-a lungul drumurilor județene. Primarul nu a binevoit să plătească (romii nu au așteptat ordin de începere al lucrărilor, nu au încheiat process-verbal de recepție etc.), așa că s-a mers la proces. Primăria a câștigat. Romii, bine instruiți (de cine?!) au cesionat creanța către o altă firmă, Argecom Metal, după care totul a reînceput. Doar că, ajutați de actul notarial și de îndemânarea  executorului Vârgă, romii reușesc să ia banii din contul primăriei - cca. 3,3 miliarde lei vechi.
Așa cum am mai scris, încercarea de a lua înapoi banii de la firmele romilor din Costești ar putea fi medaliată cu aur la Jocurile Olimpice Financiare, pentru că, până acum, nimeni nu a reușit una ca asta. Culmea, firma romilor a reușit să încaseze banii în cont, ba chiar să îi retragă, deși avea, la Finanțe, datorii de multe miliarde de lei vechi.
După deschiderea procesului de întoarcere a executării, Primăria Băbana a deschis un altul, de poprire a conturilor firmei Argecom Metal. Doar că, la Judecătoria Pitești, s-a lovit de o mare problemă: instanța le-a pus în vedere să achite o cauțiune de 20% din valoarea creanței, adică aproape 70.000 de lei. Lovitură greu de încasat pentru una din cele mai sărace primării din Argeș și chiar din țară, tocmai din cauza lipsei disponibilităților bănești.
Primarul comunei, Bebe Ivan, s-a declarat aproape de capătul puterilor: ”Am în cont, vă jur, 21.000 lei, banii întregii comune, iar taxa de timbru e 700 de milioane! De unde să o plătesc?!!! Sper să găsim înțelegere la instanță, undeva, oriunde, pentru că suntem un UAT foarte sărac. Noi încercăm să recuperăm, practic, banii care ne-au fost trași, iată, ilegal din cont, situație care ne-a creat și la acel moment mari probleme financiare. Nu putem, în încercarea de a-i recupera, să se scufundăm și mai mult în acestea!”A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea