Gheorghe Voicu taie în carne vie cu privire la fosta conducere PSD-istă a comunei

# Interviu cu primarul comunei Bârla # ”Am găsit lucrările reîncepute la o bază sportivă în care se băgaseră, cu opt ani în urmă, aproximativ 8 miliarde de lei… în 2016, au construit fosă septic, deși avem sistem de canalizare…”

Gheorghe Voicu este singurul candidat liberal care a reușit să penetreze monopolul dețiunut de PSD pe valea râului Cotmeana. Un bărbat tânăr, însă cu experiență politică și cu ambiții mari. Absolvent a două facultăți, deci un om pregătit. Așa cum se va vedea în interviul de mai jos, déjà cunoaște realitățile stringente ale localității, știe ce trebuie făcut în viitor, ce trebuie îndreptat. Este destul de rezervat în afirmații, însă hotărât să treacă la fapte.

”Am obținut un număr de 1038 de voturi, în timp ce contracandidatul meu, Neacșu Ion, a obținut doar 621”

# Ținând cont de faptul că sunteți la primul mandat, vă rugăm, în câteva fraze, să  prezentați evoluția Dvs. profesională și,  mai ales, politică
- Am absolvit şcoala generală din satul natal, Mozăceni-Vale, în anul 199, și Colegiul Naţional Liceal  „Alexandru Odobescu”  Piteşti în anul 1995. După aceea, am urmat cursurile Facultăţii de Fizică a Universităţii Bucureşti între1995 și 1999.  Primul post ocupat (1999-2007) a fost cel de profesor de fizică la Şcoala cu clasele I-VIII Bârla, deoarece am ţinut să mă întorc pe meleagurile natale şi să îmi pun toată priceperea în slujba comunităţii în care m-am născut şi m-am format. În perioada 2007-2008 am profesat și la Colegiul Naţional Liceal „Alexandru Odobescu” din Piteşti. Din 2008 şi până în iunie 2016 am funcţionat ca profesor de fizică la Liceul Tehnologic Tufeni, unde m-am perfecționat obținând diverse certificate de pregătire profesională, între care unul dintre cele mai importante fiind cel de  profesor  mentor. Toate aceste perfecționări au adus implicit responsabilitati noi, cum ar fi desemnarea mea ca șef al Comisiei  Metodice de Matematică și Științe ale Naturii, sau metodist ISJ Olt în anul școlar 2015-2016.
Între timp mi-am perfecţionat studiile absolvind Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, din cadrul Universităţii de Studii Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (2010), pregătirea complexă permiţându-mi dezvoltarea unor aptitudini şi competenţe personale şi profesionale variate şi aprofundate.
Din punct de vedere politic, în anul 2000 am devenit membru al PD datorită încrederii în echipa de la nivel local din acea vreme. În același an am fost propus candidat la funcția de Consilier Local, dar dosarul meu a fost respins de judecătorie deoarece nu aveam 23 ani.
În urma alegerilor din 2004  am devenit  membru al Consiliului Local Bârla pentru perioada  2004-2008, pe lista PD. În toată această perioadă am desfășurat o intensă activitate, motiv pentru care domnul Iancu Valerică, primarul de la acea vreme, și președintele organizației locale, domnul Dumitrescu Voicu, m-au încurajat să candidez  pentru a deține o funcție în cadrul Organizației Județene de Tineret. Astfel, în perioada 2004-2006, în urma unei competiții interne, am fost ales secretar în cadrul OJT-PD iar în perioada 2006-2011, vicepreședinte în cadrul OJTPD/PDL  Argeș.  
La alegerile locale din iunie 2012 am candidat la funcția de primar din partea Alianței pentru Argeș și Muscel, în calitate de membru PD, reușind să obțin pentru partid într-o perioadă destul de grea 3 mandate de consilieri locali din 15, adică un procent de 20%. În perioada  2012-2016 am fost consilier local. În această calitate am susţinut o activitate intensă, pusă întotdeauna în slujba interesului public şi niciodată pentru a atinge scopuri personale.
Alegerile din iunie 2016 mi-au oferit din nou ocazia de a candida la funcția de primar al comunei Bârla, din partea PNL. În urma votului, am obținut un număr de 1038 de voturi, în timp ce contracandidatul meu, Neacșu Ion, a obținut doar 621. 
# Sunteți singurul candidat de pe valea Cotmenei care nu este PSD-ist. Ce s-a întâmplat? Cum ați reușit?
- Cetățenii comunei Bîrla au votat, în majoritate, pe omul Voicu Gheorghe și echipa sa PNL deoarece în toată această perioadă au avut posibilitatea să mă cunoască suficient de bine încât să realizeze că sunt cea mai bună alegere pentru dezvoltarea socio-economică a comunității.
# Ați câștigat nu numai Primăria, dar și 7 din cele 13 mandate de consilieri locali, adică majoritate în Consiliul Local Bârla. Ce s-a întâmplat? De ce au votat oamenii această schimbare?
- Cu toată lipsa de transparență a actului administrativ, în opt ani de zile oamenii au reușit să vadă ce înseamnă echipa PSD din Bîrla. Au văzut că interesele celor de la conducerea primăriei din vremea respectivă erau fie personale, fie de grup, interesul public fiind ignorat total. De asemenea, echipa formată de mine a fost alcătuită din oameni bine pregătiți, serioși, respectați de comunitate datorită implicării lor în rezolvarea problemelor comunității.
# Ce proiecte bune, finalizate sau nu, ați găsit la preluarea mandatului?
- Am găsit lucrările reîncepute la o bază sportivă în care se băgaseră, cu opt ani în urmă, aproximativ 8 miliarde de lei. La momentul proiectării, baza sportivă fusese concepută cu fosă septică deoarece nu exista sistem de canalizare, iar în anul 2016, au construit fosă septică deși avem sistem de canalizare. 
Un alt proiect prost conceput este introducerea rețelei de apă în satul Bădești deoarece conducta de apă ce alimentează satul Bădești este racordată la rețeaua de apă din satul Mozăceni-Vale, aceasta nefiind proiectată pentru a susține încă un sat. Riscul principal la care suntem expuși este scăderea presiunii apei pe conducte. Soluția cea mai potrivită este forarea unui puț de mare adâncime chiar în satul Bădești.
# Ce proiecte mari vă propuneți pentru următorii ani?
- În primul rând, trebuie să termin proiectele începute. Însă, în același timp trebuie să promovez și alte proiecte, cum ar fi reabilitarea Căminului Cultural din satul Mozăceni-Vale, pe sub-măsura 7.6, extinderea rețelei de apă și canal pe s.m.7.2 și continuarea asfaltării pe Ordonanța 28, modernizarea iluminatului public cu fonduri U.E. prin G.A.L. Ținutul Verde, montarea  unui sistem de supraveghere în comună.
# Considerați că veți găsi înțelegere la CJ Argeș, ținând cont de culoarea  politică a conducerii instituției?
- Sunt convins că am toată susținerea CJ Argeș atât timp cât proiectele propuse se adresează nevoilor cetățenilor. Sunt de părere că toți politicienii, indiferent de culoarea politică, pot colabora foarte bine pe proiecte, și nu numai, având în vedere unul din obiectevele mărețe pentru care au fost aleși, și anume modernizarea satului românesc și conservarea tradițiilor locale.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea