Daniel Constantin, la conferința CAPITAL, despre iepșirea Marii Britanii din UE: Bugetul UE va scădea cu cel puţin 10%!

Daniel Constantin, fost ministru al agriculturii, copreședinte ALDE, și-a exprimat părerile cu privire la consecințele pe care le va avea, pentru Românie, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană: ”Marea Britanie este importantă pentru că reprezintă un contributor net al UE. 70% din bugetul UE e format din contribuţia membrilor, iar MB contribuie cu peste 10%. Bugetul UE va scădea cu cel puţin 10%, iar impactul asupra fondurilor europene este direct”, a declarat fostul ministru Daniel Constantin, la conferinţa Capital "Influenţa BREXIT-ului asupra economiei româneşti."
"Disputa cetăţenilor britanici a fost legată de faptul că ei contribuiau mai mult decât primeau", a spus Daniel Constantin.
Din 2007 și până acum am folosit, de multe ori greșit, expresia că am putea face anumite lucruri, însă nu ne lasă UE, a specificat fostul ministru al agriculturii
"Avem 4 mld. euro schimburi comerciale cu Marea Britanie şi suntem pe plus. Exportăm mai mult decât importăm, situaţie care nu se întâlneşte cu multe state în relaţia cu România.Comerţul cu Marea Britanie se va schimba după Brexit, pentru că nu se vor mai aplica regulile pieţei unice, în funcţie de finalitatea negocierilor cu UE", a explicat Constantin.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea