Primăria Aninoasa executată, în instanță, de firma lui Cătălin Spătaru

# Ștefan Benonie, primar: ”Are dreptate! Sunt banii lui! Nu sunt țigan!...”

Recent, Tribunalul Argeș a pronunțat o hotărâre prin care firma magnatului Cătălin Spătaru a fost considerată îndreptățită să primească, de la Primăria Aninoasa, peste un miliard de lei vechi, la care se adaugă penalități serioase. Este vorba de un contract de asfaltare derulat începând cu anul 2011, contract finalizat cu un an mai târziu, adică în 2012. Firma și-a îndeplinit obligațiile asumate, ba mai mult, a turnat asfalt și în plus, față de proiect, în bună înțelegere cu edilul de atunci. În 2012 însă primăria a fost câștigată de actualul edil, Ștefan Benonie. Acesta ne-a relatat că avea cunoștință de diferențele survenite, atât ca lucrare, cât și ca bani, însă nu a avut posibilitatea legală să facă plata cu pricina. Acum, după o hotărâre judecătorească, se poate.
Ștefan Benonie, primarul comunei Aninoasa: ”Este vorba de un proiect pe drumuri, început de primarul cpruia i-am succedat eu aici, în funcție. Firma lui Cătălin Spătaru, General Trust, a turnat asfaltul. Acesta nu a ajuns, asfaltul, iar noi, exact în perioada în care am ajuns primar, l-am rugat să continue lucrarea până la terminarea acesteia. Doar că, după terminarea lucrărilor, nu am putut să îi fac plata. Eu nu am putut însă să îi fac plata, au fost încurcături cu proiectul, din cauza acestui proiect. Însă omul are dreptate! Sunt banii lui! Nu sunt țigan! Eu însă nu puteam să îi dau banii, nu aveam bază legală. A trebuit să ne dea în judecată, asta este...”

La același Tribunal, Primăria Aninoasa este, în alt dosar, reclamant

Tot  în 2011, asocierea General Trust (Cătălin Spătaru)– Star Trading Impex (Boby Marinescu) a câștigat (concurând singură!!!) un mega-contract, în valoare de aproape 90 miliarde de lei vechi pentru efectuarea de lucrări în comuna Aninoasa. Obiectul contractului l-a constituit ”EXECUȚIE DE LUCRĂRI PENTRU OBIECTIVUL DE INVESTIȚIE AL PROIECTULUI INTEGRAT: MODERNIZARE DRUMURI COMUNALE, PRIMA ÎNFIINȚARE REȚEA PUBLICĂ APĂ UZATĂ; CONSTRUCȚIE CENTRU AFTER SCHOOL ȘI REABILITARE CĂMIN CULTURAL.
Uriașa investiție a fost finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), pe Măsura 3.2.2. Însă, la vizita efectuată în teren de inspectorii însărcinați cu buna gestionare a fondurilor europene, veniți de la Târgoviște, s-au constatat câteva nereguli, nereguli ce au fost imputate autorității contractante, adică Primăriei Aninoasa. Autoritatea încearcă acum să le recupereze de la constructori.
Este vorba, în acest caz, de  vreo 3 miliarde de lei vechi.
Procesul se va judeca, în primă instanță, la Tribunalul Argeș, și are primul termen fixat pe data de 26 septembrie. A.S.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea