Copreședinții ALDE au prezentat principalele măsuri organizatorice pentru alegerile parlamentare

# Daniel Constantin: toate aceste măsuri pe care le vedem puse sub semnul întrebării  nu sunt decât rezultatul unei guvernări care nu a performat.
Copreședinții ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin, au prezentat săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, principalele măsuri organizatorice și acțiunile ce urmează a fi întreprinse, pentru bunul mers al ALDE la alegerile parlamentare. Deciziile au fost luate ca urmare a unei ședințe politice a Delegației Permanente a ALDE, care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului.
Călin Popescu – Tăriceanu a precizat că a fost prima ședință politică majoră după alegerile locale care a avut loc și a anunțat că urmează ca pe 23 septembrie să aibă loc reuniunea Ligii Aleșilor Locali.
„Considerăm că dincolo de programul politic, de mesajele politice, componenta de organizare este esențială și am discutat cu colegii noștri și am și adoptat o serie de decizii referitoare la mai buna organizare pentru alegerile parlamentare, inclusiv chestiunea financiară, aspectele finanțării campaniei electorale care, evident, ca și la alegerile locale se va desfășura în parametrii și în limitele date de legea în vigoare. Nu vă ascund faptul că nu ne-a căzut bine faptul că prevederile legale care stipulează foarte clar, că în limita unor plafoane pe care deja le știți, sunt publice informațiile, cheltuielile vor fi rambursate de Autoritatea Electorală Permanentă. Până în momentul de față nu s-a rambursat niciun leu din partea AEP-ului și sigur că ne crează o dificultate majoră pentru că posibilitățile de finanțare ale campaniei electorale sunt destul de limitate.
(…) Eu cred că e bine că acoperirea acestor cheltuieli este făcută de AEP de la bugetul statului, că aceste cheltuieli sunt limitate, pentru a diminua posibilitățile de utilizare a banilor negri și prin urmare de a alimenta fenomenul corupției – acest lucru este foarte bine venit – da, sigur ar trebui ca prevederile legii să fie respectate în totalitate, adică să vedem și rambursarea acestor cheltuieli care într-un fel au fost avansate de cei care au candidat la alegerile locale și care așteaptă recuperarea lor. Dacă avem pretenția asta, să nu mai cerem bani pentru campania electorală cum se făcea până în trecut, atunci și celelalte mecanisme trebuie să funcționeze, pentru că altfel legea nu va face decât să introducă o nouă dereglare și o nouă distorsiune în mecanismul electoral și, până la urmă, în procesul democratic al alegerilor”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.
La conferința de presă săptămâna trecută, copreședintele ALDE Daniel Constantin a spus că, la Delegația Permanentă, s-au întâlnit pentru prima oară cu cei 20 de vicepreședinți de consilii județene și, dincolo de măsurile organizatorice pentru alegerile parlamentare, au fost discutate și chestiuni care țin de buna funcționare a administrației publice locale. Cu această ocazie, Daniel Constantin a tras un semnal de alarmă cu privire la slaba performanță a guvernului tehnocrat.
„Dacă săptămânile trecute am văzut o declarație chiar a premierului care punea sub semnul de întrebării continuarea măsurilor de relaxare fiscală, care au fost adoptate la sfârșitul anului 2015, atunci când din guvern făcea parte și ALDE și PSD, iată că vedem în această săptămână același guvern punând sub semnul întrebării o altă măsură adoptată și care e pusă în practică, anume indemnizația pentru mame. Știu că s-au spus foarte multe păreri în această perioadă, nu facem altceva decât să tragem un semnal de alarmă. Cred că este o măsură foarte serioasă la care Guvernul trebuie să găsească o soluție, nu numai pentru aceste patru luni de zile pe care le mai are de guvernat, dar și pentru perioada imediat următoare. De fapt, toate aceste măsuri pe care le vedem puse sub semnul întrebării – mă refer la continuarea măsurilor de relaxare fiscală de scădere a TVA-ului de la 20 la 19 procente, eliminarea taxei de stâlp ș.a.m.d., nu sunt decât rezultatul unei guvernări care nu a performat. Rezultatul unei guvernări care a promis foarte multe lucruri începând cu investițiile publice, care creează locuri de muncă, încasări mai mari la bugetul de stat, lucruri care nu s-au întâmplat în această perioadă și care din păcate încep să producă efecte dezastruase pentru cetățeni. (…)
În egală măsură vom fi foarte atenți dacă guvernul intenționează să vină la nivelul Parlamentului cu un proiect de buget înainte de alegerile parlamentare. În cazul în care se va întâmpla acest lucru vom fi foarte activi, astfel încât să reușim să ne impunem politica noastră. Aceasta e activitatea pe care o vom face: pe de o parte măsurile în plan local, măsuri organizatorice prin care să corectăm deficiențele, dar și în plan guvernamental, parlamentar, să încercăm să avem un control mai strict asupra guvernului, astfel încât toate aceste derapaje economice să fie limitate cât se poate”, a afirmat copreședintele ALDE Daniel Constantin.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea