PSD Argeș nu dorește schimbarea, pe criterii politice, a directorilor (PSD-iști) de școli

# Biliard județean. Lovituri cu manta de partid

Într-un comunicat ,sincer supărat, ni se dezvăluie faptul că organizaţia   PSD Argeş a luat act  cu   îngrijorare de  intenţia   declarată public de către ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice de a organiza concurs pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar. Pesediștii argeșeni, ai căror directori de școli, în multe cazuri, nu au nicio legătură cu performanțele manageriale și nici didactice, sunt astfel îngrijorați pentru că, Doamne ferește, ar putea veni străini din alte partide să le ocupe posturile.
Biroul județean de presă al PSD Argeș menționează că ”Îngrijorarea   noastră   este   alimentată   de   suspiciunea   că   această metodologie netransparentă se doreşte a fi un paravan pentru schimbări ale directorilor de şcoli bazate pe alte criterii decât cele de profesionalism, iar pentru atingerea acestor scopuri domnul ministru depăşeşte mandatul asumat de către actualul Guvern prin Programul de guvernare, aprobat în Parlament la investirea acestuia.
Toată această bulversare a sistemului de învăţământ preuniversitar a pornit, potrivit declaraţiilor domnului ministru, de la „sesizări şi mesaje publice referitoare la ceea ce se întâmplă în şcoli sau în inspectoratele şcolare”. Pe baza acestor aşa-zise mesaje, domnul ministru îşi permite să jignească    inadmisibil   un   întreg   sistem,  spunând că „după 10 ani de intruziune   politică   în   şcoală,   credem   că   este   momentul   pentru reprofesionalizarea învăţământului şcolar.” Adică, mai pe românește, este jignitor și ilegal ce au făcut ei, deși este exact ce am făcut, acum ceva timp, noi. Că așa-i în politică, ce dracu!
Nicolae Georgescu, consilier judeţean, consideră că se încalcă legislaţia, iar concursurile sunt ca şi compromise: “Metodologia actuală nu are nicio legătură cu legea. Atribuţiile CA din şcoli, sunt în lege, sunt şi acelea de a organiza alegeri. Metodologia de acum încalcă această lege. Un concurs anunţat printr-o declaraţie de presă, la acestă dată nu are metodologie. E corect? Până la 31 august trebuiau stabiliţi toţi paşii pentru a se putea organiza un concurs corect”, a declarat Nicolae Georgescu.

Deputatul PSD, Radu Vasilică: “Protestăm energic faţă de propunerea ministrului Educaţiei de a organiza concursuri pentru funcţiile de directori în şcoli, în lunile octombrie şi noiembrie. De 8 ani nu s-au mai organizat concursuri pentru posturile de directori. Îţi trebuie legimitate pentru a organiza aceste concursuri. Este total anormal să organizezi concursuri în mijlocul semestrului I.”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea