Constantin Alexandru, primarul comunei Negrași: ”Sunt membru al PSD încă de la înființarea partidului”

# Viceprimarul comunei este, acum, fostul primar.

Deși o persoană activă și în putere, Constantin Alexandru (Sandu pentru prieteni) face parte din garda veche a PSD-ului, înscriindu-se în acest partid încă din anul 1990.  Viceprimar al comunei timp de două mandate, actualul primar a acces în funcție după ce a acumulat o serioasă experiență administrativă. Meritele sale au fost recunoscute, iată, de cetățenii urbei, aceștia votându-l  cu o serioasă majoritate, de 70%.

”Nu am ce să-i reproșez fostului primar, Nicolae Radu”

# Sunteți la primul mandat. Câteva cuvinte cu privire la experiența profesională, dar și despre cea politică
- Vin în fruntea primăriei Negrași după două mandate de viceprimar duse la bun sfârșit. Așadar, opt ani petrecuți în administrație, și nu oriunde, ci aici, în comuna mea. Din punct de vedere profesional sunt, iată, pregătit să fac față unei asemenea provocări. Ca și om politic, nu am prea multe a vă spune. Și aceasta pentru că sunt membru al PSD încă de la înființarea partidului. Nu am făcut excursii politice, nu am jucat în alte tabere. Parcursul meu politic s-a suprapus, întotdeauna, cu cel al partidului din care fac parte.
# Sunteți, în momentul de față, șeful fostului dumneavoastră șef. Cum vă înțelegeți, acum, din noua ipostază? Aveți polițe să îi plătiți fostului primar?
- În momentul de față nu sunt șeful fostului șef. Ca primar, sunt persoană publică și nu am ce să-i reproșez fostului primar, Nicolae Radu. Nu am dus lupte politice sau de alt fel cu acesta, pentru că a fost opțiunea dumnealui de a nu mai candida la primărie.
# Ce proiecte mari vă propuneți pentru următorii ani?
- Avem câteva proiecte de anvergură către care canalizăm multă energie:
1. Reabilitarea Școlii Generale I-VIII ”Petre Badea” Negrași, un proiect european ce are susținere financiară de la șase sute de mii  până la un milion de euro, astfel încât aceasta  să devină o școală europeană.
2. Depunerea proiectelor de canalizare din comuna Negrași pe măsura 7.2 europeană sau O.G. 28.
3. Îmi doresc să depun proiecte pentru asfaltarea tuturor drumurilor comunale din comuna Negrași și satele aferente.
# Comuna Negrași este vestită în toată țara pentru Poiana Narciselor. Ultimele două ediții al festivalului de aici s-au lăsat, însă, și cu ceva critici la adresa organizării. Ce vă propuneți să schimbați până la primăvară?
- Până  la primăvară îmi propun ca această poiană să fie întreținută împreună cu Natura 2000, care este coordonatorul direct de proiect, dând o mai mare importanță acestui brand.
# Aveți multe proiecte în plan, însă comuna are un buget mic. Considerați că veți găsi înțelegere la CJ Argeș, pentru co-finanțări, ținând cont și de culoarea  politică a conducerii instituției?
- Din bugetul, într-adevăr, foarte mic, încerc să fac lucruri foarte mari. În ceea ce privește Consiliul Județean Argeș, având în vedere procentul câștigat în alegeri și simpatia cetățenilor pentru alegerea mea, considerându-ma un om ambițios, nu voi ezita să stau pe drumurile și la ușile Consiliului Județean pentru a obține ceea ce-mi doresc pentru comunitate.
Laurențiu STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea