Japonezii care au luat IMEP-ul lui Copos din Pitești, au preluat şi Emerson Oradea

Grupul Emerson, care are în România fabrici la Cluj-Napoca şi Oradea şi peste 2.400 de angajaţi, a vândut diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques către japonezii de la Nidec Corporation, într-o tranzacţie de 1,2 mld. dolari, care include şi o parte din operaţiunile din România. Nidec Corporation a preluat, anul acesta,  şi fabrica de motoare electrice ANA Imep din Piteşti (judeţul Argeş) de la familia Copos, printr-o tranzacţie estimată între 10 şi 20 mil. euro.
Pentru diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques ale Emerson din România lucrează în total aproximativ 365 de angajaţi, la Cluj-Napoca şi Oradea.
„Operaţiunile Emerson din Oradea vor fi transferate integral către Nidec, noul proprietar al acestor două întreprinderi“, au declarat pentru ZF Tran-silvania oficialii Emerson.
„Lucrăm îndeaproape cu Nidec pentru a asigura o tranziţie lină, atât pentru angajaţi, cât şi pentru clienţi. Sunt aproximativ 150 de angajaţi ce lucrează pentru Leroy-Somer în Cluj-Napoca şi circa 215 pentru Leroy-Somer şi Control Tehniques în Oradea“, au mai precizat reprezentanţii Emerson.
Emerson a inaugurat în luna mai a acestui an fabrica de la Oradea, fiind a doua unitate de producţie deţinută de americani pe piaţa locală, după cea din Cluj, investiţia ridicându-se la aproximativ 25 mil. dolari. Iniţial, proiectul Emerson de la Oradea prevedea crearea a 2.500 de locuri de muncă şi investiţii totale de aproximativ 80 mil. euro (105 mil. dolari), până în 2022. Anul trecut, Emerson a avut afaceri totale de 692,4 mil. lei (154,5 mil. euro), un profit net de 19,6 mil. lei (4,4 mil. euro) şi un număr mediu de 2.318 angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor. (zf.ro)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea