Lumini LED pe Dacia, pe patru modele lansate la Paris

Marca românească a venit la Paris cu un facelift pentru modelele Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway. Noua identitate luminoasă a mărcii vine cu faruri și stopuri LED pentru acestea. Bara de protecție frontală a fost redesenată, iar grila de admisie a aerului are un contur cromat, la fel cum în partea din spate se remarcă ornamentul cromat al evacuării eşapamentului. Oficialii de la Dacia au anunțat și un motor de 1 litru, aspirat, în 3 cilindri și 75 CP care vor echipa aceste modele. Noul propulsor permite reducerea emisiilor de CO2 și a consumului de combustibil cu aproape 10%. În total există șapte versiuni de motorizări.

Duster dispune de noua cutie de viteze automată

Butoanele pentru geamurile electrice, sunt, în sfârșit, pe panourile ușilor.
Noul volan, cu patru braţe, integrează în centrul său comanda claxonului, afişând, totodată, logo-ul mărcii.
În funcţie de versiune, cele patru noi modele oferă și o cameră video pentru marşarier. Geamurile electrice, faţă şi spate, sunt de acum amplasate pe panourile portierelor. Tot opțional există și o cotieră escamotabilă. Tot la capitolul confort, în partea din față există un spațiu de depozitare pentru telefonul mobil, iar pasagerii din spate se pot bucura de o priză de 12 volți pentru dispozitivele electronice.
Dacia Duster dispune, pentru prima oară, de o cutie de viteze automată, cu dublu ambreiaj, intitulată EDC.
Transmisia EDC este însoțită de un sistem de asistență la demarajul din rampă. În această situaţie, calculatorul EDC şi sistemul de frânare oferă şoferului timpul necesar pentru a acționa pedala de accelerație fără ca vehiculul să dea înapoi. Dacia Duster EDC este echipată doar pentru motorizarea diesel dCi 110 CP.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea