Vicepreşedintele PNL Argeş, Theo Nicolescu, este speriat de o posibilă campanie electorală agresivă a partidului de guvernământ

# Theodor Nicolescu: “Modificarea legislaţiei electorale este absolut necesară!” Prezent la conferinţa de presă, vicepreşedintele PNL Argeş a arătat că la nivelul USL s-a constituit un grup de lucru care va elabora un set de modificări la legislaţia electorală. Principiul care stă la baza acestora este asigurarea corectitudinii alegerilor prin împiedicarea mitei electorale şi cumpărării de voturi.
Liberalul a arătat că alegerile libere şi corecte sunt fundamentul democraţiei:  “Din păcate, în România de astăzi mita electorală şi fraudele au ajuns să fie practici curente, ceea ce afectează atât funcţionarea sistemului politic, cât şi încrederea publică în mecanismele democratice. Tentaţia unui partid-stat de a recurge la toate mijloacele, la un sistem bine pus la punct de fraudare, cumpărare şi folosire a autorităţilor publice în beneficiul electoral propriu este foarte mare. Iată de ce modificarea legislaţiei electorale este absolut necesară! Trebuie să creăm un cadru legislativ strict, care să prevadă sancţiuni aspre pentru asemenea practici.”
Avocatul Theodor Nicolescu a prezentat şi câteva din modificările pe care USL le va propune, acestea vizând interzicerea acordării de cadouri şi bunuri alegătorilor, prin stabilirea unei liste care să conţină obiectele electorale care pot fi acordate – fluturaşi, pixuri, brichete – obiecte care nu au capacitatea de a influenţa votul.
Totodată, membrii USL vor propune şi o procedură de urgenţă de 48 de ore, prin care candidatul care este prins cumpărând, dând cadouri în schimbul votului, să-şi piardă imediat drepturile electorale şi, practic, să nu mai poată fi ales în funcţia pentru care candidează. O altă modificare vizează introducerea de sancţiuni pentru şefii de servicii deconcentrate, care să îşi piardă funcţia dacă se implică în campania electorală.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea