Președintele PSD Argeș, Șerban Valeca, bate câmpii (politici) cu grație

# ”Pendiuc? Nu mă interesează!...!”

Senatorul Șerban Valeca, președintele PSD Argeș, a participat, vineri, la conferința de presă susținută de partidul pe care îl conduce. Senatorul nu a făcut altceva decât să confirme faptul că se pricepe, cel mai bine, să tacă. Pentru că nu a spus nimic, spre disperarea tuturor celor prezenți. ”Într-o săptămână, maxim nouă zile, vă vom comunica lista candidaților PSD Argeș”; ”Nu știu dacă Mircea Drăghici și Cătălin Rădulescu vor fi excluși din listă sau nu, asta decide Bucureștiul” sau ”Cred că vor fi și nume noi pe listele partidului, însă nu vă pot spune, exact, cine”- cam așa au sunat anunțurile pentru care domnul senator  a strâns douăzeci de jurnaliști.
Întrebat, însă, de iminenta candidatură a fostului primar, Tudor Pendiuc, șeful cel mare al social democraților județeni a reușit chiar să bată, cu grație, câmpii: ”Pendiuc? Nu mă interesează” – a emis acesta, cu tăria unei centuri negre. Excesul de zel chiar a continuat la senseiul politic: ”Nu m-a interesat (Tudor Pendiuc, n.r.) nici la locale, nu mă interesează nici acum... Noi ne facem treaba...”
Sigur că da, și păsările zboară spre sud iarna, iar dimineața e ceva mai frig decât la prânz. Un om politic de calibrul lui Șerban Valeca nu poate fi atât de ignorant, tot politic, încât să nu ia în calcul efectele candidaturii cu cel mai mare potențial de risc din  afara propriului partid. Pendiuc s-a dovedit a avea putere de furtună tropicală la locale, iar la parlamentare se poate transforma, ușor, în uragan. Iar paguba majoră ar putea fi chiar în curtea PSD Argeș, pentru că Pendiuc exact de acolo își va strânge voturile: de la pensionarii din Pitești, de la muncitorii care, altfel, ar fi votat omul PSD-ului.

Valeca și Pendiuc, potențiali colegi de Parlament și de coaliție de guvernare

PSD și ALDE vor merge separat în alegeri, la parlamentarele din decembrie, însă se vor apropia, precum timbrul de scrisoare, după. ALDE va fi principalul aliat politic al PSD în încercarea de a forma o coaliție majoritară. Așa încât, Pendiuc și Valeca vor fi, probabil, colegi la Senat, dar și parteneri politici.
Vreți și un scenariu de coșmar? Odată ajunse în Parlament, cele două formațiuni politice ar putea forma o coaliție, pentru a nu mai trăi așa, în concubinaj (vezi exemplul defunctelor USL, ARD etc.). Ei bine, ulterior, senatorii și deputații își vor desemna, fiecare, câte un lider. Ce-ar fi să fie, la Senat, Pendiuc?... iar Valeca să fie nevoit să îi spună ”șefu`”? Repet, e doar un scenariu, cu șanse mult prea mici de realizare. Cum era, în 2012, considerat imposibil ca PP-DD să ia 15% din voturile țării. Dar a luat...
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea