Virgil Baciu se ține de cuvânt și nu îl susține pe Iani Popa în concursul politic din iarnă

# ”Iani Popa nu și-a asumat nimic. Dacă ar fi candidat pe al doilea loc, oriunde, l-aș fi susținut frenetic. Dar nu merită…”, declară primarul din Corbi.

Divergențele cu șeful județean al partidului, în special cele privind candidatura la parlamentare a PNL-iștilor, l-au făcut pe primarul din Corbi, Virgil Baciu, să adere, afectiv, la ALDE, grupare politică pe care o va susține la alegerile din decembrie. Baciu rămâne membru PNL cu sufletul, trupul însă punându-și-l, iată, în slujba concurenței.
Virgil Baciu: ”Pentru mine, acesta a fost partidul de suflet. A contat, însă, foarte mult felul în care mi s-a răspuns la întrebări. Să nu uitați că, la Corbi, sunt singurul liberal

într-o zonă condusă, exclusiv, de pesediști. Însă chiar nu se mai poate cu actuala conducere a partidului.”
”Nu susțin felul în care s-au făcut listele PNL-ului pentru Senat și Camera Deputaților.  Rămân membru PNL, rămân primar la Corbi, dar asta nu mă împiedică pentru ca munca mea de acum să fie în folosul și pentru ALDE. Mi-a fost foarte greu să mă despart de PNL, eu fiind o persoană de dreapta, mai ales că am activat și muncit atâția ani în acel partid. În urma unor analize și discuții, am hotărât să sustin în aceste alegeri ALDE. Nu am negociat funcții și nici locuri pe listă. Am negociat câteva proiecte de legi care au fost îmbrățișate de reprezentanții ALDE cel puțin momentan la nivelul declarațiilor făcute.” a mai declarat Virgil Baciu, primarul comunei Corbi.
Edilul din Corbi a și dezvoltat subiectul, menționând două din legile pe care le vrea promovate în forul legislativ al țării
”Este vorba, în primul rând, de modificarea legii ce permite vânzarea terenurilor către străini. Este vorba de terenurile extravilane. De ce să nu facem, și noi, cum au făcut polonezii, sau lituanienii? Dacă la ei s-a putut, atunci sigur se poate și la noi, vânzarea să se poată efectua numai după îndeplinirea anumitor condiții.
A doua lege pe cre vreau să o promovez vine tot din zona țăranilor, a muncitorilor în agricultură din mediul rural, și am denumit-o, sugestiv, Legea Țuicii. Poate sună bizar, însă este o speță bine documentată. În zonele de deal și munte, în livezi, predomină mărul și prunul. Țăranii nu au ce face cu prunele, decât țuică. Trebuie să privim țuica drept un produs tradițional, legea aceasta a țuicii trebuie să ajungă o realitate”, a mai adăugat Virgil Baciu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea