Lista parlamentarilor PSD, o listă a rușinii. Noroc cu PNL Argeș, decedat politic și incapabil să speculeze momentul

După scandal și lupte interne, după locuri mutate și permutate, PSD Argeș a reușit, ca un partid serios ce se pretinde, să ofere publicului larg, nu numai membrilor săi, una din cele mai rușinoase liste de candidați din toate timpurile. Lăsând să se înțeleagă, după eliminarea din vară a lui Pendiuc, că este pus pe fapte mari de asanare, PSD Argeș dovedește că a fost vorba doar de o combinație avantajoasă, de eliminarea unui balast ce atârna, cam greu, în schema nouă.
Iată formula câștigătoare, iată craii ce vor aduce lumina:
# Camera Deputaților
1.Radu Vasilică
2.Mircea Drăghici
3.Simona Bucura Oprescu
4.Nicolae Georgescu 
5.Nicolae Velcea 
6.Cătălin Rădulescu
7.Pîrvu Marius 
8.Dorin Mărășoiu
# Senat
1. Şerban Valeca  
2. Gheorghe Marin.

Ordinea nu este una întâmplătoare. Primul, Radu Vasilică, s-a distins prin cele mai slabe rezultate în Camera Deputaților, în mandatul actual. Prezență slabă, din toate punctele de vedere. Pedeapsa, pe măsură: primul loc. E drept, altfel, partidul ar fi trebuit să îl ridice la numărul 1 pe Mircea Drăghici, cercetat penal, persoană care, alături de colegul Rădulescu, nu ar fi avut ce să mai caute pe liste, conform Codului de etică al partidului, o hârtie creponată, colorată, frumos expusă, până recent. Creponul și-a dovedit însă calitățile, devenind acum hârtia igienică a întregului corp de conducere, în frunte cu senatorul Șerban Valeca.
Locul al treilea la deputați este ocupat de Simona Bucura Oprescu, proaspăt reprimită după contestații și țipete la Dragnea. Sub Simona, numai bărbați, însă, de fapt, nimeni!...

Rușinos. Deși în Pitești, senatorul Valeca, președintele PSD Argeș, și-a trimis colegii să anunțe listele de candidați

Știind mai bine să bată decât să vorbească, senatorul Valeca a făcut, vineri, o eschivă de zile mari. Eschiva a fost atât de mare, încât președintele PSD a dispărut de tot. În locul său, trimiși ca la tăiere, Dan Manu, președintele CJ Argeș, Cristian Gentea, președintele PSD Pitești și Ion Georgescu, secretar general al partidului, primarul orașului Mioveni. Trei oameni cu greutate, cărora nu li se pot reproșa prea multe. Chiar și în lipsă, președintelui Valeca i se poate reproșa însă lipsa de curaj, ca să nu spunem lașitatea, senseiul preferând să fie prezent la manifestările denumite ”Toamna piteșteană”, manifestări organizate de Primărie, cam la aceeași oră. Lista PSD pare, cel puțin pe jumătate, o listă a doritorilor de imunitate, nu una a profesioniștilor în ale legislației românești.

Fostul președinte al Curții de Apel Pitești, Nicolae Diaconu, nu a avut loc. Conceperea legilor, se vede, nu e pentru oricine…

Cristian Gentea, activist politic serios, profesionist recunoscut, a fost retras din listele de candidați. Domnia sa a susținut că a decis, singur să cedeze locul, având prea mult de muncă la Pitești. Nicolae Diaconu nu s-a regăsit, de asemenea, printre cei aleși. Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a dezvăluit însă că fostului magistrat i se pregătește o funcție înaltă, în viitoarea guvernare, probabil cea de secretar de stat la Justiție.

În final, pentru cei care încă mai cred că se gândește vreun politician la binele lor, atașăm celebrul Cod de etică, devenit o hârtie pe care au scuipat, cu dispreț, chiar cei care au conceput-o.
A.S.

***

CODUL DE ETICĂ ŞI CONDUITĂ AL MEMBRILOR PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT

# PREAMBUL
Consecvent principiilor fundamentale ale doctrinei social-democrate  bazate pe libertate, dreptate socială, echitate, egalitate de șanse și solidaritate. În vederea stimulării competiției interne și pentru promovarea în structurile de partid, ale administrației publice centrale și locale, precum și în Parlament, a membrilor care demonstrează o pregătire profesională recunoscută și o probitate morală necontestată.
…Prezentul Cod de Etică și Conduită se aplică tuturor persoanelor ce au calitatea de membri ai Partidului Social Democrat indiferent dacă ocupă sau nu funcţii politice, de reprezentare sau de conducere în diversele structuri politico-administrative, centrale sau locale.
# III. CRITERII DE CONDUITĂ ȘI INTEGRITATE PENTRU CANDIDAȚII PSD
Persoanele care se află într-una din situațiile de mai jos, nu vor beneficia de susținerea politică a PSD, pentru ocuparea, în condițiile legii, a unor funcții politice sau administrative alese sau numite dacă:
1. a)
- s-a început împotriva sa urmărirea penală;
- a fost trimis în judecată;
- s-a pronunțat împotriva sa o hotărâre judecătorească de     condamnare pentru fapte de corupție, evaziune fiscală sau fapte comise cu violență;

# V. CONTRACTUL SOCIAL
• Între candidații PSD pentru funcțiile alese, la alegerile locale și parlamentare din anul 2016 și cetățenii din comunitățile în care candidează se va încheia un Contract social.
Acesta va avea două părți componente după cum urmează:
1. angajamentul de integritate al candidatului prin care acesta se angajează că pe toată durata mandatului, va respecta și se va supune exigențelor din prezentul Cod de Etică și Conduită;
2.  programul politic care va conține politicile publice și de dezvoltare ale comunității, pe care își propune să le realizeze în cursul mandatului.
• Contractul social se semnează public de fiecare candidat și va fi afișat pe toată durata mandatului la sediul de partid din localitate, la sediul autorității publice locale unde a fost ales sau după caz la cabinetul parlamentar.
Totodată organizația de partid din care face parte are obligația de a posta Contractul social semnat și asumat pe site-ul propriu.
• Încălcarea cu intenție în timpul mandatului, a oricăror criterii de conduită și integritate, atrage după sine retragerea sprijinului politic pentru persoana în cauză și demisia de onoare a acesteia din funcția pe care o deține.

# VII. ÎNDATORIRILE MEMBRILOR
Membrii Partidului Social Democrat au datoria de a respecta prevederile Statutului Partidului Social Democrat şi ale prezentului Cod de Etică și Conduită, activând de bună-credinţă şi în condiţiile respectului reciproc în interiorul partidului.
Disciplina democratică trebuie respectată de toţi membrii partidului, astfel încât aceștia se angajează ca, după parcurgerea procesului de dezbatere democratică în toate chestiunile care privesc viaţa internă a organizaţiilor de partid, să respecte pe deplin deciziile adoptate.
Membrii Partidului Social Democrat se angajează să respecte prevederile şi procedurile statutare în ceea ce priveşte stabilirea poziţiilor pe listele de consilieri locali, consilieri județeni și parlamentari, acţionând cu competență și bună-credință pentru îndeplinirea obiectivelor de politică generală  și locală ale partidului.
În exercitarea mandatelor de reprezentare, ca şi în poziţiile nominalizate politic, membrii Partidului Social Democrat au datoria de a respecta interesul general şi valorile constituţionale, fără a utiliza aceste poziţii în scopuri personale.
Membrii de partid pot fi sancționați conform prevederilor Statutului Partidului Social Democrat și ale prezentului Cod de Etică și Conduită.
Membrii Partidului Social Democrat au obligația:
• să nu utilizeze bunurile, echipamentele, serviciile, informaţiile şi resursele financiare ale partidului în alte scopuri decât cele necesare desfășurării activității de partid;
• să păstreze confidenţialitatea informațiilor și activităţilor specifice ale partidului / organizaţiei, cu excepția situațiilor în care legea prevede altfel;
• să asigure și să păstreze integritatea bunurilor mobile și imobile din patrimoniul organizației locale sau centrale în care activează.
• de a susține efortul financiar colectiv al partidului prin achitarea cotizației stabilite de Statut.
# VIII. SANCȚIUNI
Neîndeplinirea, îndeplinirea cu rea-credință sau nerespectarea prevederilor ori obligațiilor prevăzute în prezentul Cod, se sancționează potrivit Statutului Partidului Social Democrat, care se completează după cum urmează:
În cazul în care, pentru fapte de corupție, evaziune fiscală sau fapte comise cu violență, un membru de partid se află într-una din următoarele situații:
1. începerea urmăririi penale;
2. dispunerea arestării preventive;
3. trimiterea în judecată;
4. condamnarea în primă instanță;
5. pronunțarea unei hotărâri de condamnare definitivă, Comisia Județeană de Etică, Integritate și Arbitraj sau după caz Comisia Națională de Etică, Integritate și Arbitraj, la sesizare sau din oficiu, cercetează speța și face propuneri către Biroul Permanent Județean sau Biroul Permanent Național, după caz.
Biroul Permanent Județean sau, după caz Biroul Permanent Național la propunerea întemeiată a Comisiei Județene, respectiv a Comisiei Naționale de Etică, Integritate sau Arbitraj, poate dispune  următoarele sancțiuni:
- Retragerea sprijinului politic;
- Suspendarea din funcția politică;
- Suspendarea din calitatea de membru de partid;
- Excluderea din partid
# IX. REGULI DE APLICARE
Respectarea prevederilor şi a normelor prezentului Cod reprezintă o datorie a fiecărui membru al Partidului Social Democrat. 
Responsabilitatea aplicării prevederilor Codului de Etică şi Conduită este în egală măsură individuală şi colectivă a membrului de partid şi a organizaţiei de partid.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea