”Nu am greșit cu nimic față de cetățeni şi față de lege”

#Interviu cu Tudor Pendiuc – candidat ALDE la Senatul României

Figură marcantă a politicii și administrației post-decembriste, fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, a intrat într-un con de umbră în urma dosarului penal instrumentat de procurorii DNA – structura centrală, dosar numit, simbolic, ”Autobuzul”. Deși nu s-a mai regăsit pe lista PSD, partid în care a activat în ultimii 15 ani, a candidat, ca independent, la alegerile locale din iunie, unde, la numai câtva voturi, a pierdut. Iată, însă, că Tudor Pendiuc nu și-a pierdut și energia, pregătindu-se, așa cum se va vedea mai jos, de o nouă bătălie electorală

”În viața fiecărui om există etape prin care trece, iar de multe ori sunt necesare schimbări în evoluția sa”

# Ce vă face să intrați, din nou, în acest vârtej al politicii? Unii spun că e unul periculos
- Realizările pe care le-am avut ca primar al municipiului Piteşti se văd, se cunosc, iar orașul stă mărturie. Multe dintre ideile pe care le am, proiectele pe care le-am conceput au rămas unele neabordate,  altele neîncepute.  Aceste idei, aceste proiecte vreau să le materializez pentru că ele vor schimba în bine viața piteștenilor,  a argeșenilor şi nu numai. Nu spun cuvinte mari şi nici fără acoperire, suportul lor fiind experiența mea în administrație, domeniu unde m-am confruntat cu o diversitate de probleme, de situații cu care se poate confrunta un om, un conducător şi de unde poate învăța un politician. Această experiență a constituit şi constituie pentru mine baza, fundamentul pe care s-a așezat cariera mea universitară. Ştiu că nu va fi ușor dar sunt convins că se poate.
# Ați activat, până în anul 2000, în Partidul Democrat. Ulterior, în PSD. Ce v-a făcut, acum, să alegeți ALDE?
- În viața fiecărui om există etape prin care trece, iar de multe ori sunt necesare schimbări în evoluția sa. Viața, în general, este o continuă mișcare, uneori liniștită,  alteori bruscă şi neașteptată. Am optat pentru o echipă în care se regăsesc ideile şi preocupările mele, o echipă energică, entuziastă dar realistă, perfecționistă, în care dialogul, dezbaterea şi confruntarea de idei sunt moduri de lucru. Nu în ultimul rând am ales o echipă care mi-a apreciat proiectele şi în care, pe scurt, mă regăsesc.
# La alegerile din iunie a.c. ați obținut peste 11.000 de voturi, acestea fiind acordate, de populația Municipiului, unui independent. Ce previzionați în iarnă?
- Aprecierea de care m-am bucurat din partea piteștenilor, cărora vreau să LE MULȚUMESC şi pe această cale, generată de modul meu de lucru, de realizările pe care le-am avut împreună cu dumnealor, s-a materializat prin votul acordat. Cred că indiferent de categoria alegerilor, că sunt locale ori parlamentare, alegătorii trebuie să aprecieze în primul rând omul care candidează şi pe care îl votează, ce a făcut el până acum, cum s-a implicat în rezolvarea problemelor oamenilor, să analizeze dacă are capacitatea şi abilitatea de a face ce spune. Pentru fiecare dintre noi trebuie să vorbească faptele. Acestea sunt câteva dintre criteriile care, după părerea mea, trebuie să stea la baza opțiunilor alegătorilor dacă vrem să se producă o adevărată schimbare durabilă, în bine, în viața noastră a românilor. Dacă va fi așa, din acest punct de vedere, eu sunt optimist.

”Obiectivul principal pentru mine şi pentru ALDE îl constituie obținerea unui rezultat bun la alegerile parlamentare”

# Poziționarea dvs. pe lista pentru Senat, anunțată, în premieră, de ATITUDINE IN ARGEȘ, a produs multă fierbere în rândul partidelor. Unde considerați că veți produce daune majore? În numărul de voturi ale lui Șerban Valeca, la Cristian Diaconescu, la Iani Popa sau la toți trei?
- Menirea noastră pe lume este să facem bine, dar după cum vedem cu toții, de cele mai multe ori lucrurile nu stau așa. Eu NICIODATĂ nu am făcut rău cuiva. Fiecare om are calitățile sale care îl pot sau nu recomanda pentru a desfășura o activitate, care îl pot sau nu susține pentru o anumită funcție.
# Vă rugăm, în câteva cuvinte, să ne dezvăluiți cum vedeți viitorul dvs. politic, raportat și la cercetarea penală căreia îi sunteți supus.
- Am mai spus şi repet: nu am greșit cu nimic față de cetățeni şi față de lege. În ceea ce privește politica obiectivul principal pentru mine şi pentru ALDE îl constituie obținerea unui rezultat bun la alegerile parlamentare cu tot ce ține de acest moment foarte important pentru TOȚI ROMÂNII.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea