Șeful Senatului, atac frontal la președintele României

# Călin Popescu-Tăriceanu, copreședinte ALDE: ”Ridic și eu mingea la fileu președintelui Iohannis cu o serie de întrebări” # Călin Popescu Tăriceanu:  ”Mai are vreun sens să organizăm alegeri sau totul e decis de pe acum de oculta condusă de președintele Iohannis?”

Președintele Senatului, copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, l-a acuzat, din nou, pe președintele țării de implicare în viața politică, de părtinire și netransparență. Tăriceanu insist ca, până în alegeri, președintele Iohannis să răspundă clar la întrebarea ce privește nominalizarea viitorului premier. Este vorba de nominalizarea acelei persoane ce va fi propusă de majoritatea ce se va forma în urma alegerilor din luna decembrie.
Călin Popescu Tăriceanu: Pe 23 septembrie, i-am solicitat public președintelui Iohannis să ”se angajeze formal că va respecta voinţa cetăţenilor fără precondiţii şi limitări şi fără utilizarea instituţiilor statului în vederea alterării procesului democratic”. Drept răspuns la cererea mea, legitimată de faptul că l-a propus înaintea alegerilor pe Dacian Cioloș ca viitor Prim Ministru, domnul președinte a găsit de cuviință să eticheteze demersul meu drept ”obrăznicie politică”. În locul acestei formule nedemne de funcția pe care o ocupă, era mult mai simplu să răspundă prin ”DA” sau ”NU”. De fapt, a fost o modalitate stângace de a evita un răspuns tranșant, ceea ce a amplificat suspiciunile că, indiferent de votul românilor, ”combinația” ocultă condusă de președinte își va duce până la capăt planurile anti-constituționale și anti-democratice.
Pe 12 octombrie, am reiterat public solicitarea mea: ”Vrem să primim asigurări că preşedintele României va respecta voinţa majorităţii electoratului, aşa cum va rezulta în urma votului din 11 decembrie”. Întrebat de ziariști cum răspunde, și de această dată, domnul Iohannis a folosit tactica stângace de ocolire a răspunsului: „Vorbim de domnul Tăriceanu, urmărit penal pentru minciună, chiar dat în judecată… Cred că urmărește doar să scape de justiție.”
Problema respectării votului românilor din 11 decembrie este una fundamentală: mai există democrație reală în România, mai are vreun sens să organizăm alegeri sau totul e decis de pe acum de oculta condusă de președintele Iohannis? De aceea voi insista să aflu un răspuns clar de la cel care conduce ”combinația” compusă din Președinție, DNA și partidul remorcă, PNL.
Tot pe data de 12 octombrie, întrebat de ziariști cu privire la acuzaţiile potrivit cărora se află în precampanie electorală, președintele Iohannis a explicat: ”Nu ştiu pentru ce mă atacă. Eu cred că este rolul şi rostul preşedintelui să vină în faţa naţiunii chiar în astfel de momente, să clarifice ce aşteaptă de la clasa politică: transparenţă, înnoire, performanţă, meritocraţie şi exact acest lucru chiar am de gând să-l fac şi nu cred că este un lucru care ar trebui să-i preocupe în sens negativ pe politicieni. În realitate, ceea ce fac eu este să le ridic mingea la fileu, doar că trebuie să vadă mingea şi fileul”. Ba, ne preocupă și încă foarte mult, pentru că în realitate faceți propagandă electorală fățișă în favoarea PNL, ceea ce contravine flagrant Constituției.
Dar, ca să intru în jocul dumneavoastră, o să vă ridic și eu mingea la fileu cu următoarele întrebări:
1. Când veți plăti statului român sumele datorate la fisc pentru chiriile încasate pe spațiile locative obținute prin fraudă dovedită de instanță ?
2. De ce ați cerut de fiecare dată demisia unor adversari politici, imediat ce DNA le-a fabricat un dosar, deci, înaintea unei hotărâri judecătorești, iar doamnei Kovesi nu i-ați cerut demisia sau măcar suspendarea din funcție după acuzațiile de plagiat ce par fondate?
3. Cât sunt de ascultați cetățenii români, mai precis, câte interceptări telefonice și pe alte sisteme de comunicații s-au făcut lunar în 2016 și cât costă acestea ?
Mai sunt și alte întrebări pe care vi le-aș pune, dar la care aștept deocamdată un răspuns de la colaboratoarea dumneavoastră  apropiată, doamna Prună. Sper că v-am ridicat suficiente mingi la fileu, le veți vedea și veți vedea și fileul.”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea