Bratu blochează relaţiile Inspectoratului Şcolar cu Consiliul Judeţean

# Din cauza unui comunicat al PSD Argeş. Încă de la numirea Simonei Bucura Oprescu în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar, Gabriel Bratu, n-a scăpat niciun moment să o atace pe mai tânăra sa adversară politică. Mai întâi a fost ciocnirea din

cadrul Colegiului Prefectural din februarie, atunci când şeful de la ISJ i-a cerut pesedistei să vină la el în audienţă dacă are ceva de solicitat. În săptămâna care s-a încheiat, disputa dintre cei doi politicieni cu funcţii importante în administraţia judeţului a pornit din nou, de data aceasta pretextul fiind legat de sărbătorirea Zilei Europei.

 

Mărul discordiei

Cel mai recent episod al războiului dintre Simona Bucura Oprescu şi Gabriel Bratu avea şanse să nu se producă, pentru că şeful ISJ Argeş a fost de acord, într-o primă fază, cu propunerea vicepreşedintei CJ de a implica şi elevii în manifestările pe care Consiliul Judeţean urma să le organizeze pentru a marca, la Piteşti, Ziua Europei. A fost însă de ajuns un comunicat de presă semnat de aceeaşi Simona Bucura Oprescu, de această dată în calitate de purtător de cuvânt al PSD Argeş, pentru ca cei doi să intre din nou în conflict. Şi asta pentru că respectivul comunicat lovea exact în domeniul cel mai drag lui Gabriel Bratu, şi anume educaţia, considerată a fi „Cenuşăreasa” actualei guvernări. Inspectorul general s-a dezlănţuit literalmente la adresa semnatarei documentului, despre care a spus că „n-are nimic în comun nici cu şcoala, nici cu învăţământul, nici cu educaţia” şi că „bate câmpii la modul cel mai grav cu putinţă despre raporturi inventate”.  Mai mult, el a subliniat că exclude orice colaborare cu Simona Bucura Oprescu, în ciuda calităţii acesteia de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean: „Atâta vreme cât astăzi spun un lucru şi vreau să fiu partener cu tine într-un proiect care angrenează şi şcoala şi elevii şi a doua zi ies şi bat câmpii şi spun că 40% din populaţia României este analfabetă, după părerea doamnei Simona Bucura, cu un astfel de om în niciun caz n-o să avem, chiar dacă reprezintă o instituţie importantă din judeţul Argeş, niciun fel de parteneriat, colaborare sau altceva!”.  În acelaşi timp, Gabriel Bratu a spus că n-are nimic personal cu vicepreşedintele CJ Argeş, iar acest conflict nu are conotaţii politice.

Simona Bucura Oprescu acuză opacitatea Inspectoratului Şcolar

Vicepreşedintele CJ a recunoscut că l-a sunat pe Gabriel Bratu pentru a-i propune parteneriatul pentru Ziua Europei şi s-a mărginit să acuze „opacitatea unor instituţii”, în speţă a Inspectoratului Şcolar. Simona Bucura Oprescu a mai spus, însă, şi că nici nu se pune problema ca să meargă, în calitatea sa de reprezentant al conducerii Consiliului Judeţean, în audienţă la şeful ISJ, aşa cum acesta, ironic, o invitase în urmă cu ceva timp. Acestea au fost, de altfel, singurele remarci ale vicepreşedintei CJ despre disputa cu Gabriel Bratu, însă este foarte posibil ca cei doi politicieni să se afle încă mult timp în conflict, mai ales că se apropie campania electorală. Iar în această perioadă, numărul 2 din PDL Argeş şi  purtătorul de cuvânt al PSD Argeş vor avea destule prilejuri să se atace reciproc. Din păcate, acest lucru va avea repercusiuni şi asupra colaborării dintre instituţiile la care lucrează, aşa cum s-a întâmplat săptămâna trecută, când Gabriel Bratu nu a făcut distincţie între politică şi administraţie.
Adrian Vasiliu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea