Dan Stroe, primarul PSD ale de la Bradu, aproape cinci luni de control judiciar

# Curtea de Apel Pitești i-a respins, săptămâna trecută, contestația împotriva măsurilor preventive

La sfârșitul lui noiembrie se împlinesc cinci luni de când primarul ales al comunei Bradu, pesedistul Dan Stroe, a fost pus de procurori sub control judiciar. Mai exact, măsura restrictivă i-a fost impusă în data de 30 iunie a.c., dată din care, săptămânal, în fiecare zi de joi, Dan Stroe se prezintă la sediul Poliției, pentru a se verifica faptul că nu a părăsit localitatea și pentru a da o declarație. Doar că, déjà, toată lumea se întreabă cât vor mai fi ținute măsurile preventive instituite, mai ales că dosarul a plecat către judecarea sa pe fond. Și atunci, ce rost mai are acest control?...
Așa cum am scris, la sfârșitul lunii noiembrie s-a consumat un episod  ciudat din serialul numirii primarului din Bradu, comună parcă blestemată din acest punct de vedere. Procurorii de caz au primit, de la judecătorii Tribunalului Argeș, în luna septembrie, o lovitură serioasă. Instanța de aici a decis să elimine probele audio și video existente la dosar, din care, astfel, nu mai rămânea mare lucru ca și material probator. Dosarul a plecat spre Curtea de Apel, după care anomaliile au continuat. Judecătorul Curții a considerat că dosarul este incomplet. Procurorii Parchetului au cerut dosarul pentru a-l completa. Apoi s-au răzgândit, și au contestat și măsurile dispuse la Tribunal. Și, lovitura finală: judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel admite contestația Parchetului și anulează decizia judecătorului de la Tribunal. Probele audio și video rămân la dosarul cauzei
Solutia pe scurt: Admite contestaţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş împotriva încheierilor din datele de 12 septembrie şi respectiv 26 septembrie 2016, pronunţate de Tribunalul Argeş – Secţia penală, în dosarul nr. 3881/109/2016/a1 Desfiinţează în parte încheierea din data de 12.09.2016, şi în totalitate încheierea din data de 26.09.2016, pronunţate de Tribunalul Argeş şi rejudecând dispune următoarele: Respinge cererile şi excepţiile invocate de inculpat. În baza art. 346 alin. 2 din Cpp constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 398/P/2016 din data de 02.08.2016, întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş privind pe inculpatul Stroe Dănuţ Trandafir, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită prevăzută de art. 290 alin. 1 din Cp.Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Stroe Dănuţ Trandafir. Menţine în rest dispoziţiile încheierii din data de 12.09.2016. Respinge contestaţia formulată de inculpat, împotriva încheierilor din 12 septembrie şi 26 septembrie 2016, pronunţate de Tribunalul Argeş-Secţia penală, în dosarul nr. 3881/109/2016/a1....Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu, azi 25 octombrie 2016, la Curtea de Apel Piteşti -Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.

Începe judecarea dosarului pe fond, cu pârâtul, în continuare, sub control judiciar

Judecătorul Curții de Apel Pitești a decis, la ședința din 25 octombrie, începerea judecării pe fond a cauzei penale în care Dan Stroe este acuzat de dare de mită. Cercetarea penală a luat sfârșit,  se începe examinarea fondului cauzei, examinare ce se va finaliza cu o hotărâre judecătorească.
Dosarul se întoarce, pentru judecare, la Tribunalul Argeș. Așa cum era și normal, ținând cont mai ales de faptul că cercetarea penală în vederea întocmirii rechizitoriului a luat sfârșit, Dan Stroe a solicitat, din nou, ridicarea măsurilor instituite.  Adică a depus o nouă contestație împotriva menținerii acestuia. În mod ciudat însă, săptămâna trecută, instanța Curții de Apel Pitești pronunță Hotărârea nr. 103/2016, prin care se ”respinge, ca nefondată, contestația formulată de inculpatul Stroe Dănuț Trandafir, împotriva încheierii penale din 04.11.2016 pronunțată de Tribunalul Argeș în Dosarul 3881/109/2016/a2”.
Adică rămâne tot ca și până acum. În sala de judecată, Dan Stroe  a solicitat, în subsidiar, măcar ridicarea interdicției de a depune jurământul, ca primar ales al comueni Bradu, și ridicarea interdicției de a intra în sediul instituției. Fără succes, deocamdată.
A.S.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea