Plângere la DNA - structura centrală, dar și la DIICOT pentru primarul Municipiului Pitești

De 25 de ani, Ion Coculeanu încearcă, prin toate mijloacele posibile, să demonstreze că are un drept de proprietate în Municipiul Pitești. De peste zece ani, epuizând soluțiile amiabile, bate pe la ușile instanțelor. Și, după ce a epuizat și această cale de rezolvare, de câțiva ani, încearcă să obțină condamnări penale împotriva celor care i s-au opus în demersuri. Vizați sunt primarul Piteștiului – atunci Tudor Pendiuc, secretarul Iosiv Cerbureanu, o funcționară din aparatul de specialitate al Primăriei, dar și procurorii și judecătorii care au dat soluții ce nu i-au convenit.
Totul a început dupăn Revoluție, când familia Coculeanu a depus cereri de retrocedare pentru două suprafețe de teren din Pitești. Terenul deținut, odată, de bunicii acestora, se întindea, conform actelor de proprietate deținute, între strada Exercițiu și strada Stadionului, în zona Spitalului de Pediatrie. Din suprafața solicitată, de peste 1300 m.p., au primit, în natură, 336 m.p. Pentru diferență, Comisia Locală de Fond Funciar a constatat că aceasta fusese înstrăinată chiar de bunicii familiei, drept pentru care nu le-a mai recunoscut dreptul de proprietate pentru niciun metru pătrat. Și de aici, o Cutie a Pandorei, cu fulgere către toate instanțele civile, dar și cu numeroase plângeri penale, ajungându-se la DNA Pitești, DNA – structura centrală, dar și, mai nou, DIICOT.
Considerându-se nedreptățiți de concluzia Primăriei Pitești, membrii familei Coculeanu s-au adresat instanței. Astfel, în anul 2006, s-a format, la Tribunalul Argeș, Dosarul nr. 5582/109/2006. Pârâți, în dosar, Comisia Locală de Fond Funciar și Primarul Muncipiului Pitești. S-a soliciat anularea dispoziției prin care se respinge cererea de retrocedare a terenului, ca fiind netemeinică și nelegală. S-a dispus, așa cum era de așteptat, efectuarea unei expertize. În octombrie 2007, instanța emite Sentința Civilă nr. 267, prin care respinge acțiunea formulată de reclamanți.  S-a ajuns, astfel, la a doua instanță, Curtea de Apel Pitești. S-a dispus, și aici, efectuarea unei expertize. În februarie 2010, și această instanță se pronunță, în sensul respingerii acțiunii înaintate. Familia Coculeanu ajunge să apeleze la ultima instanță abilitată, Înalta Curte de Casație și Justiție. În data de 26 noiembrie 2010, după cinci ani de procese, recursul familiei Coculeanu este, și el, respins. Ultima cale de atac era epuizată, procesul civil pentru câștigarea dreptului de proprietate asupra terenului revendicat era, definitiv, pierdut.

Începe bătălia penală. Prima plângere - formulată la DNA Pitești

Nemaiavând instrumente civile la dispoziție, Ion Coculeanu formulează, împotriva abuzurilor  pe care le-a considerat  făcute împotriva sa, o plângere penală către DNA – Serviciul Teritorial Pitești. DNA Pitești declină soluționarea plângerii penale către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești.  După examinare, Parchetul înaintează plângerea spre Poliția Municipiului Pitești, Biroul Investigații Criminale. Aici, părțile sunt invitate să dea declarații lămuritoare. Dosarul astfel format, după completare, este retrimis Parchetului cu propunerea de neîncepere a urmăririi penale împotriva celor considerați vinovați de Ion Coculeanu, în speță Primarul Tudor Pendiuc și jurista instituției, Aurelia Pavel. Parchetul dispune, la rându-i, în februarie 2013, neînceperea urmăririi penale.
Împotriva soluției date, Ion Coculeanu și Valentin Coculeanu înaintează către Judecătoria Pitești – Secția penală, o nouă plângere. Se formează, astfel, Dosarul 7150/280/2013. În următorul an, se pronunță Sentința penală nr. 2726/2014, prin care este, deasemenea, respinsă plângerea celor doi membri ai familiei Coculeanu.
Aceștia nu renunță. În septembrie 2014 se plâng către DNA – structura centrală. DNA București declină, de asemenea, competența către... Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești. Pe traseul deja cunoscut, Parchetul înaintează dosarul spre Poliție, unde Ion Coculeanu dă, din nou, declarație cu privire la aspectele din dosarele civile pe care le-a considerat nelegale. Se formează un nou dosar, 1273/P/2015. Organul de cercetare al Poliției judiciare propune, în referat, clasarea cauzei. Parchetul respinge și această plângere. Ion Coculeanu atacă, din nou, la Judecătorie, soluția Parchetului. Se formează un nou (al câtelea?!) dosar penal. Instanța clasează dosarul. Definitiv, fără alte căi de atac.
În data de 18.04.2016, Ion Coculeanu se adresează, printr-o plângere (întinsă pe nu mai puțin de 37 de pagini plus anexele de rigoare!!!) adresată procurorului șef al DIICOT - Serviciul Teritorial Pitești.
L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea