Săptămâna aceasta se depune, la Tribunal, schița cu suprafața revendicată de Valea Iașului din Municipiul Curtea de Argeș

# Nicolae Barbu, primar, Valea Iașului: ”E o amânare prostească! Doamna expert n-a pus hotarul în două culori, pentru că n-a avut copiator color!...”

O nouă amânare, la sfârșitul lunii octombrie, în procesul  aflat pe rolul Tribunalului Argeş,în care Instituţia Prefectului Judeţului Argeş este reclamant, iar pârâţi sunt Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Municipiul Curtea de Argeş, UAT Valea Iaşului şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, şi al cărui obiect este graniţa dintre cele două UAT-uri.  Comuna  Valea Iaşului revendică zona de nord a municipiului Curtea de Argeș, în baza unor acte din anii 1960. Zona este de o importanță strategică, aici aflându-se platforma industrială a orașului, cu marii ei agenți economici, în frunte cu Fuchs. În joc este o suprafață de 140 ha. În plus, pe lângă  zona industrial  a municipiului, pe care Primăria Valea Iașului o cere în instanță, dacă va avea câștig de cauză, vor trece către comuna învecinată și gospodăriile de pe strada Vasile Lupu, împreună cu cele aflate vizavi de Electroargeș, dar și cu cele de pe partea dreaptă a străzii Fântânele, până la podul către Valea Danului.
Trecerea terenului la Valea Iașului ar însemna, pentru comuna condusă de Nicolae Barbu, și o explozie în contul primăriei, prin trecerea impozitelor vărsate de agenții economici în contul noii unități deținătoare. Pe de cealaltă parte, reprezentanţii municipalității Curtea de Argeş susţin că orice modificare a limitelor administrativ teritoriale ale unei localităţi se face prin lege şi ca urmare a unui referendum.

Expertul desemnat nu a depus schița cu demarcațiile celor două hotare

Raportul de expertiză depus la dosar în vara acestui an a stârnit nemulțumirile ambelor tabere, care, așa cum se procedează, au formulat obiecțiuni. Printre acestea, s-a cerut – iar judecătorii au încuviințat – o schiță în care, cu două culori distincte, să se demarce hotarul actual, dar și cel propus, pentru a se vedea, exact, despre ce diferențe de teritoriu e vorba. Doar că… expertul desemnat nu pare să se grăbească la fel de mult ca și ceilalți participanți la process. Așa că, încă, nu a găsit carioca roșie, spre nemulțumirea primarului din Valea Iașului.

”S-a amânat, în octombrie, pentru că nu a venit expertul cu delimitarea clară, cu două culori, a celor două hotare. E o amânare prostească. E vorba de hotarul de acum, care este cunoscut, este clar, précis, și hotarul invocat de noi, din hărțile vechi, care, deasemenea, e ușor de transpus. Doamna expert nu le-a pus în două culori, că n-a avut copiator color, etc. Cu siguranță, luni, va depune lucrarea cu pricina”, a declarat primarul Nicolae Barbu.
Așadar, luni, 28 noiembrie, vom vedea schița color. Numai dacă doamna expert rezolvă treaba cu calculatorul, altfel… A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea