Dosarul ”Consultanța” se îngroașă considerabil!

# D.N.A. - structura centrală a depus, la termenul de vineri, 180 de pagini de precizări la Înalta Curte de Casație și Justiție

Cel mai mare dosar instrumentat de către DNA, la nivel național, din punct de vedere al numărului de aleși locali implicați, începe să capete dimensiuni olimpice și din punct de vedere al numărului de file. Doar la termenul de vinerea trecută, la acesta s-au adăugat peste 200 de pagini, din care 180 depuse de către DNA – structura centrală.
Este vorba despre celebrul dosar ”Consultanța”,  în care 43 de primării argeşene au încheiat contracte de consultanţă cu firmele deţinute de Mircea Drăghici. Constantin Nicolescu, la acel moment preşedinte al Consiliului Judeţean, şi Mircea Drăghici ar fi pus la cale obţinerea unor foloase personale prin determinarea edililor să încheie contracte de consultanţă cu firmele precizate în dosar. În momentul de față, numărul părților implicate se apropie de 100, fiind vorba atât de primarii localităților – inculpați, dar și de UAT-uri, adică de primării, trecute ca părți vătămate.
Vineri, s-au depus, de către DNA, precizările solicitate de instanță cu privire la Decizia 405/2016, decizie care se referă la excepții de neconstituționalitate. Doar că precizările, depuse fix la termenul de vineri, aveau… 180 de pagini. Drept pentru care, avocații primarilor și primăriilor au solicitat amânarea judecării pentru luarea la cunoștință și studierea noilor înscrisuri.

Judecătorii Înaltei Curți au  luat act de ieșirea, din dosarul penal, a celor doi foști primari, decedați recent, Nicolae Smădu și Marcel Ciobanu

Constantin Nicolescu și Vasile Nică, în prezent închiși în urma altor condamnări, au solicitat, în scris, că doresc să fie judecați în lipsă, așa că nu au fost prezenți nici la primul, nici la al doilea termen al judecării dosarului. La termenul de vineri, chiar s-a putut constata o scădere a numărului de primari prezenți, aceștia observând, la primul termen, că va fi un proces de durată. Mulți dintre aleșii locali se gândesc, deja, și la o a treia amânare, în așteptarea unui legislativ diferit, în așteptarea unui alt guvern, în așteptarea altor reglementări legislative, mai favorabile.
De asemenea, instanța a luat la cunoștință de ieșirea, din dosarul penal, a celor doi foști primari, decedați recent, Nicolae Smădu și Marcel Ciobanu. Avocații celor doi au depus, vineri, la dosar, certificatele de deces. În cauză au rămas, însă, Unitățile Administrativ-Teritoriale (Primăriile).
Următorul termen a fost fixat pentru 15 februarie 2017.S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea