De Ziua Națională, primarul din Corbi a purtat discuții, la București, cu Tăriceanu, dar la o țuică a stat cu Liviu Dragnea

Îmbrăcat în straie naționale, primarul din Corbi a participat, săptămâna trecută, în cadrul evenimentelor prilejuite de ziua de 1 Decembrie, la Târgul de produse tradiționale organizat la București. Edilul nu a făcut deplasarea singur, ci împreună cu câțiva producători locali, dar avându-i alături și pe talentații copii din Corbi care, acolo, au susținut un mini-recital folcloric.
Virgil Baciu: ”A fost organizat un târg cu produse tradiționale unde am participat și noi, corbenii, cu țuică, afinată, brânză de burduf, cașcaval și altele. Toate produsele aduse de noi au fost foarte apreciate. Chiar Liviu Dragnea a venit la standul nostru și a băut o ceașcă de țuică. A apreciat-o foarte mult, iar eu le-am spus tuturor că, dacă nu promovează cât de curând o lege a țuicii, nu vor  mai avea, în viitor, ce să deguste. Cu domnul Tăriceanu am abordat, tot acolo, două subiecte mari: legea țuicii și cel al Parcului Național Făgăraș. Chiar aseară (vineri, n.n.) Călin Popescu Tăriceanu a abordat, pe un post național de televiziune, problema acestui parc național. I-am explicat, domnului președinte al Senatului, cum stau lucrurile, de fapt, în teritoriu. I-am explicat că stăm din ce în ce mai rău. Că pentru crescătorii de ovine din zonă e rău oricum, iar dacă se promulgă legea, oieritul e în pericol și mai mare. Dacă, acum patru-cinci ani, aveam, în zona Corbi, peste 35.000 de oi, acum am scăzut la 25.000, iar perspectivele pot fi sumbre.”
Virgil Baci și-a exprimat, și cu această ocazie, amărăciunea pentru slaba reprezentare a județului Argeș la București și în Parlamentul României în Special.
Virgil Baciu: ”Asta înseamnă să ai acces acolo, sus, unde se pot rezolva lucrurile. E altceva să discuți cu persoanele de decizie, din vârf. În Parlament și la factorii de decizie din București, problemele noastre nu sunt cunoscute și, încă, județul nostru nu are militanți adevărați, în momentul de față, cu voință să se ocupe, real, de problemele din teren.”
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea