PSD și ALDE, victorie zdrobitoare la nivel de țară

# Cele două partide întrunesc peste 50% din preferințele de vot ale românilor #  PNL Argeș, scor rușinos, previzibil. Probabil că Iani Popa și Dănuț Bica își vor da demisia, plecând să hiberneze în Parlament

Așa cum era de așteptat, atât la nivel de țară cât și – mai ales – la nivelul județului Argeș, PSD și-a făcut impecabil temele, obținând un scor la vot istoric de mare. Aceștia, împreună cu partenerii declarați, de la ALDE, au reușit să adune peste 50% din opțiunile valabil exprimate ale românilor.

PSD Argeș, victorie istorică

Cu o campanie coordonată de Șerban Valeca și Ion Georgescu, persoane cu mare putere de muncă, PSD Argeș a ridicat până la nori diferența între organizația județeană proprie și ceilalți competitori politici. După ce, în vară, a luat trei sferturi din primăriile județului, același lucru se întâmplă, acum, și cu numărul de mandate adjudecat.
Șerban Valeca (duminică seara, ora 22): Sperăm să obținem un procent mai mare decât cel de la nivel național. Viitorul Guvern va fi condus de un membru PSD. Încă nu știm scorul final, însă putem spera la un rezultat bun, poate la redistribuiri primim și un al treilea mandat de senator (așteptările fiind de minim doi senatori și șase deputați). Dacă ajungem la guvernare, una din priorități va fi urgentarea construcției Autostrăzii Pitești-Sibiu. Ne vom lupta și pentru Centura de vest a Piteștiului, finanțare europeană pentru ICN, pentru modernizarea Spitalului Județean și pentru finalizarea Spitalului Sf. Spiridon de la Mioveni.

PNL Argeș, scor rușinos, previzibil

Mai divizat ca niciodată, dar și cu o conducere mai slabă ca niciodată, PNL Argeș a… înfrânt și de data aceasta. Dănuț Bica s-a autopremiat, pentru rezultatele slabe din vară, cu un fotoliu de deputat. Iani Popa asemenea, la Senat. Scorul promis în vară era de minim un senator și trei deputați, departe de realitate. Probabil că cei doi își vor înainta demisiile, mergând să hiberneze în Parlament. PNL Argeș are șansa, din această iarnă, să renască sub conducerea unui lider autentic. Aici însă este o altă problemă, pentru că liderii autentici sunt greu de găsit…
Deși acum câțiva ani PNL se bătea, de la egal la egal cu PSD-ul, iată că noile procente arată un partid liberal situat sub jumătatea stângii. Ceea ce, în județul Brătienilor, e chiar tragic. Sau comic, pentru unii.

Unde au votat liderii partidelor din Argeș și ce au declarat aceștia

Senatorul Şerban Valeca, preşedintele PSD Argeş şi candidat pentru un nou mandat de parlamentar (locul 1 pe lista PSD Argeș pentru Senat) a votat la Şcoala Gimnazială „Ion Pillat” din Piteşti.
Valeca şi-a exprimat speranţa că votul românilor va aduce la guvernare oameni competenţi, care să lucreze în interesul cetăţenilor. „Am votat pentru o Românie mai bună!”, a declarat Șerban Valeca.

Ion Georgescu: ”Am votat pentru o Românie adevărată”

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a votat ieri, în jurul orei 12:20, la secţia de votare nr.158, unde este arondat.
Ion Georgescu a venit la vot alături de familia sa, dar şi de cea a Simonei Bucura Oprescu.
După vot, primarul Mioveniului a declarat: "Am votat pentru o Românie adevărată, pentru o guvernare competentă şi responsabilă, pentru locuri de muncă, pentru tinerii noştri şi pentru un Parlament competent.
Sper ca argeşenii să vină în număr cât mai mare la urne şi să voteze după cum le dictează inima”.
Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu a fost la ora 7.00 la vot, la o secţie din Ştefăneşti. Dan Manu: „La ora 7.00 fix am fost la vot. Am votat pentru reîntregirea echipei, am votat o echipă puternică pentru Argeş. Recomandarea mea este ca toată lumea să meargă la vot, să nu îi lăsăm pe alţii să voteze pentru noi.” a declarat acesta.
„Am votat pentru o Românie mai bună și sper că lumea va ieși la vot!”, a spus, la rândul său, Tudor Pendiuc la ieșirea din secția de votare. Fostul primar al Piteștiului a votat la Grădinița cu Program Prelungit „Aripi Deschise”, (fosta Grădiniță nr.14), din cartierul Banat. Acesta a mers la secția de votare alături de soția sa și de colegii de partid, printre care și candidații pentru Camera Deputaților, Andrei Gerea și Bogdan Ivan.
Andrei Gerea: „Este pentru prima oară când votez împotrivă! Împotriva minciunii şi a imposturii!”
Bogdan Ivan: „Votez pentru ca Argeșul să trimită în Parlament oameni cu bun simț, oameni responsabili, oameni eficienți. Am să votez pentru ca Argeșul să trimită în Parlament argeșeni de-ai lor, și nu importuri de la București. Am să votez pentru ca Argeșul să trimită în Parlament argeșeni cu proiecte concrete, care să aducă un plus valoare vieții concetățenilor lor. Nu în ultimul rând, am să votez ca România să redevină a românilor!”, a afirmat Bogdan Ivan, candidat ALDE pentru Camera Deputaților,
Cătălin Bulf şi Cătălin Diaconescu, primii pe listele PMP pentru Camera Deputaţilor şi Senat, au votat la secţia de votare numărul 4. „Am votat pentru ca în România să iasă soarele, să respirăm un aer curat şi cred că putem să facem acest lucru”, a declarat Cristian Diaconescu.

Rezultate exit-poll la nivel național
CURS/AVANGARDE, DUMINICĂ, ORA 23
CAMERA DEPUTAȚILOR
PSD         45%
PNL        21,7%
USR        9,1%
UDMR         6,5%
ALDE         6,3%
PMP        5,5%

SENAT
PSD         45,1%
PNL         21,8%
USR         9,2%
UDMR         6,4%
ALDE        6,2%
PMP         5,6%
Marja de eroare declarată este de 2,8%

În județul Argeș, PSD a obţinut o victorie categorică, în vreme ce PNL a reuşit cel mai slab scor din istorie.
CAMERA DEPUTAȚILOR
PSD     59%
PNL     12,4%
PMP     6,7%
ALDE     6,4%
USR     6,8%

SENAT
PSD     59%
PNL     12,5%
PMP     7,6%
ALDE     7,1%
USR     7%

(L.S.)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea