Ce se întâmplă la Liceul Lipatti? Pericol iminent de pierdere a clasei de arhitectură

# Aviz ISJ Argeș, pentru că, altfel, părinții se vor adresa, ca și accum doi ani, Ministerului învățământului

Cutremurul de acum doi ani, de la Lipatti, este pe cale să se repete. Pentru că, asemenea plăcilor tectonice, nemulțumirile părinților devin, pe zi ce trece, tot mai mari, mai zgomotoase. Este vorba, în cazul de față, atât despre situația disperată a clasei de arhitectură, pe cale să se desființeze, cât și de activitatea Asociației de părinți care, spun chiar unii părinți, lasă mult de dorit, cel puțin din punct de vedere al transparenței.
Mulți părinți nu știu ce să mai facă, sunt disperați, pentru că, la Liceul de Artă Dinu Lipatti din Pitești, la singura clasă de arhitectură, copiii, unii dintre ei foarte buni, cu rezultate școlare anterioare deosebite, nu reușesc să promoveze. Din ce în ce mai mulți copii nu reușesc să facă față cerințelor impuse, fiind nevoiți să se mute la alte clase sau chiar la alte licee. Și numărul lor scade, de la o lună la alta, în momentul de față, la arhitectură, coborându-se sub minimul de normă pentru o clasă. Mari semne de întrebare sunt legate și de activitatea Asociației de părinți. Nu se mai organizează ședințe, părinții nu mai știu pe ce s-au cheltuit banii strânși în fondul clasei. Aceștia acuză lipsa totală de transparență a Asociației, unde lipsa de comunicare, se pare, este atributul principal. Mai ales că, cel puțin teoretic, în contul Asociației de părinți ar trebui să se regăsească peste 70.000 de lei, bani strânși din donații. Părinții sunt, de asemenea, nelămuriți și cu privire la un alt aspect: președintele Asociației de părinți este o persoană care, de câțiva ani, nu mai are copilul elev în școala respectivă. Aceeași persoană este, mai mult, chiar membru al Consiliului de Administrație al școlii.

Activitatea este spartă între mai multe sedii, părinții sunt tratați cu o mare  tăcere

Tensiunile legate de activitatea Asociației de părinți nu sunt tocmai noi la Lipatti. Înainte de actualul director, proaspăt câștigător al concursului de management, Iuliana Bădicioiu, funcția a fost ocupată de fostul inspector Romu Vlădău. Cu un an înainte, conducerea liceului era asigurată de soția acestuia, Violeta Vlădău. Și în cazul soției lui Vlădău, în 2014, în urma unor sesizări și unor reclamații, liceul Dinu Lipatti a ”primit”, pentru câteva zile, controlul unui consilier din cadrul Corpului de Control al  Ministerului Educației. A fost vorba tot de nelămuriri din interiorul activității Asociației de părinți. Oficialul bucureștean a venit cu demisia directoarei sub braț, semnată și aprobată.
Și anul acesta, părinții sunt îngrijorați, din mai multe motive. Este posibil ca, de la anul, clasa de arhitectură să dispară, pur și simplu. Copiii, îndrumați de Naum Teodorescu, un profesor de arhitectură pensionar, nu reușesc să ia, la specialitate, note satisfăcătoare. Activitatea este spartă între mai multe sedii, părinții sunt tratați cu o mare  tăcere, nu primesc, de la cei abilitați, explicațiile cerute. Asociația de părinți nu explică ce se întâmplă, nu explică unde sunt direcționați banii din contul acesteia, câți mai sunt -  dacă mai sunt - în cont. Aceiași părinți avertizează oficialii de resort ai Inspectoratului Școlar Județean Argeș să se implice, altfel vor lua, ca și în cazul trecut, cu plângerile, drumul Capitalei. Și, cum atunci nu s-a terminat chiar bine pentru conducere, ideal ar fi ca acest conflict să se stingă, cumva, pe plan local… A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea