Băbana, lista obiectivelor de investiții realizate în anul 2016

Primarul comunei Băbana, Bebe Ivan, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Om de lume, om inimos, vrednic de o comună mai bogată decât cea pe care o păstorește. Poate nu întâmplător însă a ajuns la Băbana primar, tocmai pentru a compensa, prin inițiativă, lipsa banilor din bugetul local. A devenit cunoscut în toată țara faptul că, aici, cu un an în urmă, sătenii și-au construit, singuri, cu mâna lor, prin voluntariat, un dispensar frumos. Este, deja, cunoscut faptul că Băbana este campioană pe țară a activității de colectare selectivă a deșeurilor. Numai aceste două activități ar fi fost suficiente pentru a contura un tablou frumos, de muncă, de implicare civică.

Iată, însă, că în comună s-au mai făcut și altele, așezate, frumos, în tabel, de edilul-șef, pe site-ul instituției, cu explicațiile de rigoare. Mult succes în continuare, domnule primar!

”Doar la alimentarea cu apă am fost ajutați de Consiliul Județean, celelalte investiții sunt făcute cu bani de la bugetul local!
În urma economiilor făcute de la aceste investiții, am început construcția clădirii unde se vor încheia căsătoriile civile dar și sala de ședințe a Consiliului Local Băbana - suma de 9.600 lei.
De asemenea, suma de 25.000 lei alocată pentru centrală și sistem încălzire Școala Groși, a fost redirecționată pentru investiția «Construcție vestiar Școala Băbana», deoarece din anul școlar 2017-2018, Școala Groși se desființează temporar, motivul fiind lipsa școlarilor!
Banii alocați pentru cofinanțarea modernizării drumului comunal Piscu  Radului de către Consiliul Județean Argeș (70.000 lei), au fost redirecționați către investiția «Modernizare Drum Local Corbu», deoarece Guvernul României nu a aprobat nicio investiție nouă!
Această investiție se va finaliza, celelalte vor continua în anul 2017.
Drumul Județean 731B se va asfalta și stratul de uzură, în ședința Consiliului Județean Argeș s-a alocat suma de 250.000 lei, pentru această activitate.
O veste bună pentru elevii din Groși care merg cu microbuzul la Școala Băbana, s-a aprobat construcția unei noi stații de așteptare modernă, care, în momentul de față, este deja funcțională.”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea