Silvestru D. Voinescu - Un destin asumat

# 2 ianuarie1935-13 septembrie 2005. Într-un decor de iarnă autentică, vineri, 06 ianuarie 2017, ora 12, în holul Bibliotecii Județene Argeș „Dinicu Golescu'', s-a vernisat o expoziție de fotografii, documente și volume aflate în fondul bibliotecii care omagiază pe cel care a fost domnul Silvestru D. Voinescu, mentorul acestei instituții vreme de 40 de ani. 
Odată cu prezentarea acestei expoziții, intitulată ,,In memoriam Silvestru D. Voinescu” regretatul omul de cultură a fost sintetizat în cuvinte de suflet de către Octavian - Mihail Sachelarie, managerul Bibliotecii Județene Argeș''Dinicu Golescu'', discipolul său în ale bibliotecii, profesorul Vasile Ghițescu, care a prezentat câteva poezii ale fostului director și poetul Constantin Mândruță. 
Vernisajul acestei expoziții, realizată de Compartimentul Organizare Expoziții - Relații Internaționale, respectiv Ileana Baibarac și Adela Dinu, se înscrie deja în tradiția bibliotecii noastre de a-și comemora personalitățile culturale de prim rang. 
Domnul Silvestru D.Voinescu, remarcabil om de cultură, scriitor, un pasionat cercetător al istoriei și culturii argeșene, a fost și va rămâne o figură emblematică a ceea ce înseamnă evoluția unei instituții culturale de standard înalt, fiind, în același timp, și întemeietorul școlii biblioteconomice argeșene. 
Ileana Baibarac                                                                        

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea