Primăria Pitești a cumpărat 75 calculatoare cu 1.000 de euro bucata

Chiar dacă perioada sărbătorilor de iarnă a fost aglomerată, cu numeroase concerte, cu țuică și sarmale, care au scos sume destul de serioase din contul propriu, Primăria Pitești a pus, deoparte, și pentru propria activitate, ceva bănuți. Edilii au ajuns la concluzia că tehnica de calcul din dotare este depășită și este imperios necesară a fi schimbată. Este vorba de 75 de calculatoare. Așadar, obiectul contractului a fost justificat astfel: ”Achiziția produselor este necesară pentru înlocuirea calculatoarelor vechi, uzate fizic si moral, în scopul îmbunătățirii productivității muncii angajaților și sporirea vitezei de lucru. Valoarea totală estimată este de 312.500,00 lei fără TVA.”
Deci, pentru un singur calculator s-a previzionat a se cheltui 4166 lei fără TVA, adică fix 5000 de lei, cu TVA inclus, pe bucată. Chiar performante, la banii aceștia. Ca o curiozitate, în supermarketurile din Pitești, nu există calculatoare atât de scumpe.

Câștigătoare – o firmă din Brașov

La licitație nu s-au înghesuit ofertanții, autoritatea contractantă – Consiliul Local al Municipiului Pitești, primind numai două oferte. Câștigătoare a fost desemnată firma B2B DIGITAL S.R.L. din Brașov, care a oferit un preț de 282.377 lei fără TVA, adică circa 1000 de euro, cu TVA inclus, pentru o unitate.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea