Șeful de la neurochirurgie trage un semnal de alarmă

# În timp ce la nivelul județului se discută de extindere la Morgă, problemele celor (încă) vii se amplifică # Prof. univ. dr. Mihai Popescu: ”Nu pot rezista, singur, la infinit. Este vorba de  600-700 de intervenții chirurgicale pe an”

Rămas singur, ”la cuțit”, după plecarea, în Regatul Unit, a neurochirurgului George Mihalache, șeful secției de neurochirurgie de la Județean, prof. dr. Mihai Popescu, nu se plânge, însă este conștient că nu va putea rezista unui ritm nebunesc, singur, la nesfârșit.
„Avem, anual, peste 1000 de internări în secția de neurochirurgie. Trei sferturi din cei internați ajung pe masa de operație. Ritmul era mare, pentru doi chirurgi, și înainte. Acum, a devenit nebunesc. Nu voi putea rezista, singur, prea mult timp. Vorbim de 600-700 intervenții chirurgicale pe an. Noi mai avem două posturi libere pe care le-am scos la concurs, de câteva ori, și nu s-a prezentat nimeni, asta e realitatea. Se pare că nu se înghesuie tinerii să vină încoace”, mai spune dr. Mihai Popescu.
Iată că, în timp ce se discută, intens, în această perioadă, despre extinderea de la Morgă, nici la cei vii nu stăm prea bine. Situația de la Județean nu este una izolată, ci este extinsă la nivel de țară, pentru că, un specialist (mai ales un neurochirurg, în cazul de față) va primi, dacă decide să plece în occident, un salariu de minim 7-8000 de euro lunar, la un volum de muncă mai mic decât cel de aici, ca să nu mai vorbim de condițiile oferite de unitățile medicale în sine.

Prof. univ. dr. Mihai Popescu: ”Am operat, săptămâna aceasta, trei tumori cerebrale complicate”

Așa cum am scris și mai sus, șeful de la neuro, doctorul în medicină Mihai Popescu, nu se plânge. Însă i se citește pe față că a obosit. ”Am operat, săptămâna aceasta, trei tumori cerebrale complicate. O intervenție de genul acesta necesită minim trei ore în sala de operație, trei ore de concentrare maximă. Ei bine, după ieșirea din sală, holul este plin de pacienți care așteaptă consultul. Între timp, este pregătit și introdus în blocul operator următorul caz. Este, uneori, epuizant. Nu prea ne ajută nici anotimpul, iarna fiind o perioadă cu multe accidente de circulație, cu alunecări și loviri în zona capului și a coloanei vertebrale. Însă asta este, facem față cum putem!”
Mihai Popescu devine, în 1999, medic primar neurochirurg. Între 2000 și 2001 aprofundează studiile la Universitățile ”Rene Descartes” și ”Pierre și Marie Curie” din Paris. În 2002 obține prestigiosul titlu de doctor în medicină, la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București. Vine în Pitești în 2005, de la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Pantelimon” din București. Din anul 2013, dr. Mihai Popescu devine conferențiar universitar. Titlul de profesor universitar îi este acordat în vara anului 2015, de o comisie compusă din mari personalități ale lumii medicale dar și ale mediului academic românesc.
Prof. univ. dr. Mihai Popescu este autor sau coautor la numeroase lucrări de specialitate, cărți, articole publicate în țară sau străinătate. Deasemenea, este medaliat la numeroase expoziții și saloane de inventică, printre care:
1. Medalia de aur la „Expoziţia internaţională de invenţii, cercetare stiintifică si tehnologii noi INVENTIKA”, a 13-a editie, 28-31 octombrie 2009, Bucuresti, Romania pentru: Echipament pentru lavaj ventricular cerebral activ controlat - Florian Popa, Popescu Mihai, Grigorean Valentin, Strambu Victpor, Supeanu Iulian Supeanu Alexandru, Aurelia Sandu
2. Medalia de argint la Salon International des Inventions Genève, 6-10 avril 2011, Genève, Suisse-: Equipement pour le lavage actif controle intra-ventriculaire du cerveau -  Florian Popa, Popescu Mihai, Grigorean Valentin, Strambu Victpor, Supeanu Iulian Supeanu Alexandru, Aurelia Sandu, G.Popescu
3. Medalie de argint „Expoziţia internaţională de invenţii, cercetare științifică și tehnologii noi INVENTIKA”, a 15-a ediție, 5-8 octombrie 2011, București, Instalație și metoda ecologică pentru conservarea specimenelor anatomice prin includere în blocuri de rășină epoxidica - Plesea Emil, Supeanu Iulian, Grigorean Valentin Titus, Strâmbu Victor Dan, Supeanu Alexandru, Plesea Razvan Mihail, Galateanu Emanoil, Popescu Mihai
4. Medalie de aur - Salon International des Inventions aprilie 2013 Geneva – Dispositif Portable pour surveillance de crises epileptiques en temps reel – F. Popa. VT Grigorean, M Popescu, E Galatescu, I Supeanu, X Slavu , E I Plesea.

Din 2011, dr. Mihai Popescu este înregistrat la OSIM ca inventator al unui dispozitiv medical. Este vorba de ”Brevet de invenție - Echipament pentru lavaj ventricular cerebral activ controlat” - Florian Popa, Mihai Popescu, Valentin Grigorean, Victor Strâmbu, Iulian Supeanu, Alexandru Supeanu, Aurelia Mihaela Sandu - publicat în Buletinul Oficial de Proprietate Industrială - Secțiunea Invenții nr. 03/2011.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea