Ședință cu scandal, vineri noapte, la PNL Argeș

#  Virgil Baciu, primarul comunei Corbi: ”Am fost radiat din partid. Le mulțumesc!” # Membrii Biroului Permanent Județean, demisie în bloc

Conferința de presă susțintă, la sfârșitul săptămânii trecute, de proaspătul deputat Dănuț Bica, nu a adus mai nimic nou. Parlamentarul s-a lansat, așa cum îi stă bine unui membru al opoziției, într-o serie de critici la adresa actualilor guvernanți, având grijă însă în a îi lăuda pe cei locali, care, de-a lungul timpului, l-au menținut în diverse funcții bine plătite.

Bica a mai spus și o altă mare noutate, și anume că liberalii argeșeni vor trebui să se reorganizeze. Deocamdată însă, la nivelul filialei PNL Argeş, nu s-a ridicat nici un candidat care să poată fi ca o locomotivă pentru partid. Dănuţ Bica: „Va candida cine va dori şi va ieşi cine va convinge. Fiind deputat, sînt de drept vicepreşedinte. Depinde de candidaţi dacă voi candida sau nu. Eu sper să nu fie nevoie să candidez, adică să fie nişte oameni care vor fi în stare să fie locomotivă. Pînă acum, nu văd nici candidatul. Alegerile sînt necesare. Am fost în 2 ani de tranziţie. BPN a stabilit să girez conducerea partidului pînă la noi dispoziţii. Sînt prim-vicepreşedinte coordonator. Nu eu am cerut asta…“

Virgil Baciu, primarul comunei Corbi: ”Am fost radiat din partid. Le mulțumesc!”

Tensiunile din partid, cauzate de rezultatele dezastruoase obținute de PNL în Argeș, însă, sunt departe de a fi scăzut. După conferința de presă, vineri noapte, a urmat o ședință a Biroului Permanent Județean care s-a lăsat cu scântei. Mai ales că, în mijlocul adună(tu)rii, a descins primarul din Corbi, Virgil Baciu. Acesta a dorit lămuriri cu privire la calitatea sa de membru de partid. Este cunoscut faptul că edilul Baciu, după mascarada stabilirii candidaților la Parlament, a decis să susțină candidații ALDE. Drept pentru care, la Corbi, ALDE a luat un scor foarte mare, cel mai mare din județ.
Virgil Baciu: ”Așa este, am fost la ședința BPJ de vineri seara pentru că am aflat, de la dumneavoastră, din presă, că nu mai sunt membru de partid. Nu era normal să aflu pe surse, din exterior, drept pentru care am dorit un răspuns oficial. Domnul Bica mi-a confirmat faptul că da, am fost exclus din partid. Mai exact, am fost radiat din PNL. Le mulțumesc! Le-am solicitat un document scris, pentru că trebuie, ulterior, să îmi decid viitorul politic, care, în mod cert, va fi tot de dreapta. Nu sunt supărat, sunt însă puțin dezamăgit, am un gust amar, pentru că am investit mult, în trecut, în PNL. Din acest partid, însă, nu a rămas mare lucru aici. Nu regret deciziile luate anterior, eu sunt, în primul rând, primar. Partea de politică este un alt plan, pe care îl voi trata, ca și până acum, cu seriozitate.”

Demisii în bloc din BJP Argeș, la ședința de vineri

Deși cu numele ”liberal”, PNL se dovedește din ce în ce mai centralizat în decizii, semănând, în unele cazuri, izbitor de mult cu un partid de tristă amintire. Chiar și președintele interimar a fost decis de la București, dovadă a faptului că decizia nu se află în teritoriu, nici măcar decizia ce privește viața politică locală. S-a propus, vineri,ca șefia organizației să fie încredințată, temporar, primarului cu cele mai bune rezultate la alegeri (primarul din Poienarii de Argeș, Dragoș Boncea). După discuții îndelungi în contradictoriu, cei mai mulți membri ai  BPJ au pus mâna pe câte un pix și s-au apucat să își scrie demisiile.
Este nevoie, într-devăr, de o schimbare radicală în PNL, atât acolo, sus, cât și în Argeș. Să vedem dacă se și întâmplă cu adevărat, sau va fi doar o schimbare de fațadă.
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea