Avocata Folescu, condamnată la doi ani de închisoare pentru trafic de influență

Cunoscuta avocată din Pitești, membră a Baroului Argeș , Filoftia Folescu a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare de către judecătorii Curții de Apel Pitești, aceasta fiind trimisă în judecată de către DNA Pitești în anul 2015 pentru trafic de influență .  Hotărârea magistraților nu este definitivă, avocata făcând apel. Însă, acesta nu fost singurul lucru dispus de magistrații Curții de Apel Pitești, instanța luând decizia de a confisca și suma de 17.000 de lei de la inculpată.

Reamintim că, Filoftia Folescu, în calitatea sa de avocat a intrat în vizorul procurorilor anticorupție în anul 2015, după ce ar fi pretins suma de 35.000 de lei pentru a interveni la judecătoarele Ioana Pârvu și Mihaela Badea din cadrul Tribunalului Argeș, în vederea dispunerii unei soluții favorabile a litigiului în cauză pentru una din clientele sale, Claudia Deaconeasa, devenită ulterior martorul denunțător. Avocata Folescu a reușit să obțină suma de 20.000 de lei de la un alt martor, Corina Gătejanu. Cunoscuta avocată a insinuat că ar putea avea suficientă influență pe lângă cei doi magistrați ai Tribunalului Argeș pentru a obține o soluționare favorabilă a litigiului dosarului în cauză. Numai că lucrurile nu au mers prea bine pentru avocata Folescu, după sentința civilă dată de către cei doi magistraţi ai Tribunalului Argeş în care au respins cererea de revizuire formulată în dosarul respectiv. După această decizie, Claudia Deaconeasa îi solicita inculpatei să-i restituie o parte din banii dați. Chiar dacă la un moment dat cunoscuta avocată a spus că nu a mai putut obține banii dați ce aveau ca destinație completul de judecată, la sfârșitul anului 2015,mai exact pe data de 2 decembrie, Filoftia Folescu i-a înapoiat martorului Claudiei Deaconeasa suma de 17.000 lei,iar apoi la începutul anului 2016, avocata i-a returnat martorului restul sumei de 3.000 de lei, urmând ca aceasta să îi facă la scurt timp denunțul la sediul Anticorupției din Pitești.

Magistrații Curții de Apel Pitești au decis interzicerea dreptului de a își exercita funcția pentru avocată

După pierderea dreptului de a profesa, Filoftia Folescu va fi nevoită să facă vizite periodice la Serviciul de Probațiune și muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei sau a Consiliului Local Pitești. Instanța a decis la ultimul termen ca avocata să presteze 60 de zile în folosul comunității în cadrul Primăriei sau a Consiliului Local Pitești,  cunoscuta avocată va fi nevoită să nu comită alte infracţiuni de corupție, să se prezinte periodic la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş la termenele stabilite, să primească vizita consilierului de probaţiune la domiciliu, să facă dovada mijloacelor de existenţă, să informeze organul de control în caz că părăseşte domiciliul mai mult de cinci zile, să restituie banii primiţi de la martorul denunțător însă cea mai grea parte din decizia magistraților Curții de Apel Pitești fost interzicerea dreptului de a își mai exercita profesia. Decizia instanței va putea fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție.
”Condamnă pe inculpata Folescu Filoftia, la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă... Suspendă executarea pedepsei sub supraveghere şi dispune un termen de supraveghere de 4 ani... Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, la Primăria Piteşti sau Consiliul Local Piteşti , pe o perioadă de 60 de zile.... Dispune confiscarea sumei de 17.000 de lei (...), precum şi a sumei de 3.000 lei dobândite prin săvârşirea infracţiunii”, este arătat în hotărârea instanței.
Antoniu Neguț

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea