Primarul din Oarja a încercat din nou, fără succes, să recupereze 700 de milioane lei vechi de la firma lui Cătălin Nicolau

# O singură speță, două rânduri de procese

În vara anului trecut, după un an de procese, la Tribunal și Curtea de Apel, a fost emisă hotărârea definitivă din procesul Primăriei Oarja cu firma omului de afaceri Cătălin Nicolau, Valah Construct. Acesta din urmă a încasat ceva bani în plus, bani pe care Primăria Oarja a considerat că îi poate recupera. Fără succes însă...
Totul a pornit de la o lucrare pe care Valah Construct a efectuat-o în Oarja. Fără a fi vorba de o sumă foarte mare, contractul prevedea achitarea acesteia și, în caz de întârzieri la plată, suplimentar, a unei actualizări de preț. După finalizarea lucrărilor, firma Valah a solicitat achitarea acestora. Cum însă banii au venit după destul de mult timp, firma a solicitat, conform contractului semnat, și actualizarea prețului. Primăria Oarja a fost de acord, virând, cu titlu de actualizare, 700 milioane de lei vechi în contul Valah Construct. Trebuie menționat aici și faptul că respectivul contract, ce prevedea și clauza de actualizare, a fost conceput de Primărie, nu de agentul economic cu pricina.

Primăria Oarja, dar și primarul Costel Bâlea, au înfrânt! Din nou!

Problemele legate de banii cu pricina au început în urmă cu trei ani, prin 2014, la un control al Curții de Conturi. Inspectorii, veniți la Oarja, au declarat ca fiind ilegală plata sumei cu pricina, iar edilii din Oarja și-au însușit raportul și au trecut la încercarea de recuperare a acesteia. Doar că, deși dosarul a trecut prin două instanțe, atât Tribunalul Argeș cât și Curtea de Apel Pitești au decis că rămâne așa. Adică nu este vinovată firma care a încasat, ci autoritatea care a dat. Să dea, acum, din buzunar!
Nemulțumiți de deciziile celor două instanțe, edilii din Oarja au încercat din nou. Acțiunea, introdusă la Tribunalul Argeș s-a soldat, însă, recent, cu o nouă înfrângere.  Tribunalul, în Hotărârea nr. 31/2017, din 13 ianuarie a.c., specifică: ”Respinge acțiunea ca tardiv formulată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare.” Așadar, mai rămâne o instanță, însă nu va fi greu de ghicit soluția, în cazul în care orjenii noștri vor insista. Probabil că vor insista, pentru că banii, altfel, trebuie plătiți din buzunar.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea