Șefii Consiliului Județean Argeș înfrâng din nou

# După șase luni de ”reorganizare”, la Regia Județeană de Drumuri se întoarce fostul director, Alina Nicolau

La jumătatea anului trecut, la doar câteva zile în noua funcţie, cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, doctorul Dan Manu s-a convins că e cazul să taie în carne vie în aparatul de specialitate cu care va trebui să lucreze în următorii patru ani. „Cine nu se conformează, pleacă! A trecut vremea în care dormeam în fucnţie pe bani publici!” era avertismentul lansat, pe ton de ameninţare, chiar în conferinţa de presă a instituţiei de la sfârșitul lunii iunie. Primii pe listă, intraţi în colimatorul preşedintelui CJ, au fost cei de la Regia Județeană de Drumuri.

„Am făcut o analiză din temelii a Regiei de Drumuri, știam că sunt lucruri grele, dar nu ne-am putut imagina că sunt așa de grave! Nu știm ce să facem cu banii, deși conturile nu mai sunt blocate. Că cine vine pe 5 iunie, că cine nu vine… Cu noi nu se glumește! Nu este posibil să avem de șase luni stația de fabricare bitum și să nu producă un centimetru pătrat de asfalt! Am întrebat și eu, ca tâmpitul, cine trebuia să se ocupe și au început să comenteze! Au termen până vineri să dea drumul la stație! Cine nu face ce trebuie, va pleca! S-a dus vremea să dormim pe bani publici!”, a declarat atunci, supărat Dan Manu.

După ce au rupt cu reorganizarea, șefii CJ vor, acum, să redistribuie sarcinile. Dan Manu: ”Ieșim, curajos, în piață!”

Săptămâna trecută, senzația generală a fost una de film SF, cu intrare - și ieșire - dintr-o buclă temporală. Șase luni, la RAJD, a fost acceptată demisia directoarei Alina Nicolau,  s-a pus în funcțiune stația de asfalt, apoi s-a observat că nu sunt utilaje, nici bani, nici performanțe. Acum, s-a redescoperit că Alina Nicolau e cea mai potrivită și mai bună cunoscătoare pentru funcție. Ba, chiar a fost singura capabilă să susțină și să și promoveze concursul pe post. Restul rămâne, la dracu, la fel… Dar se modifică, spune Dan Manu.
Acesta a dezvăluit că vrea să restrângă atribuţiile Regiei Judeţene de Drumuri, care să se ocupe doar de întreţinerea şoselelor judeţului. Asta în timp ce marile investiţii în domeniul infrastructurii rutiere vor fi gestionate de compartimentul din cadrul Consiliului Judeţean care coordonează regiile şi societăţile comerciale aflate în subordinea instituţiei.
„Peste tot, drumurile judeţene arată îngrozitor de prost. Motiv pentru care am luat decizia să separăm apele cu Regia de Drumuri, astfel încât Regia de Drumuri să meargă pentru întreţinere şi reaşezarea structurii actuale, iar investiţiile mari să fie asumate de către Consiliul Judeţean, prin compartimentul legal instalat la jumătatea anului 2016. Este un compartiment care coordonează regiile şi societăţile comerciale. Ieşim curajos în piaţă şi sperăm să tranşăm mai bine şi mai clar, mai obiectiv lucrurile: ce are de făcut Regia de Drumuri şi ce ne propunem noi ca investiţii”, a declarat şeful CJ Argeş.

Dotarea precară cu utilaje a Regiei Autonome de Drumuri a dus la scăderea numărului de investiții în 2017

În acest an, potrivit spuselor actualei conduceri a Regiei de Drumuri, prioritatea  va fi întreținerea de drumuri și poduri.  Motivul îl reprezintă lipsa acută a utilajelor care ar permite realizarea de noi proiecte de investiții. „Întreţinere drumuri înseamnă, în principal, lucrări de reparaţii asfaltice, lucrări de balastare a tronsoanelor de drum care prezintă probleme, semnalizare rutieră, vorbim de marcaje rutiere şi de montarea tablelor indicatoare, a bornelor kilometrice, săpături de şanţuri în zonele cu probleme, lucrări de calamităţi care au apărut prin banii care au fost distribuiţi acum de la guvern, lucrările de deszăpezire care vor fi asigurate în continuare numai de noi. Lucrările de reabilitare şi modernizare a drumurilor urmează să se desfăşoare prin Direcţia de Investiţii a Consiliului Judeţean. La noi o să mai intre partea de covoare asfaltice. Înţelegem un asfalt direct existent, deteriorat, peste care se va putea turna un strat nou de covor asfaltic”, a declarat șefa RAJD, Alina Nicolau.
Antoniu Neguț

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea