Lupii, din cauza gerului, atacă stânele din Dâmbovicioara

# Dumitru Secăreanu (foto), primarul comunei: ”N-au făcut mari stricăciuni, dar au omorât în ultima perioadă peste 12 animale”
Localnicii satului argeşean Podu Dâmboviţei, din comuna Dâmbovicioara, sunt terorizaţi de lupi, după ce animalele sălbatice au omorât, numai în ultimele zile, 12 oi din mai multe gospodării. Primarul comunei de care aparţine satul Podu Dâmboviţei: „E vorba de lupta pentru existenţă”.
Lupii au atacat gospodăriile din nordul judeţului Argeş, peste zece oi fiind omorâte numai săptămâna aceasta, iar localnicii se tem că viaţa le este pusă şi lor în pericol.
Gerul năprasnic şi lipsa hranei i-au făcut pe lupi să atace gospodăriile din mai multe localităţi din nordul judeţului Argeş. În satul Podu Dâmboviţei din Dâmbovicioara, numai săptămâna aceasta lupii au omorât 12 oi din mai multe gospodării.
„Până acum urşii şi mistreţii făceau prăpăd în zona noastră. În ultimele zile o haită de lupi a dat târcoale pe aici. La ultimul atac, lupii au intrat în saivan şi au omorât mai multe oi. Degeaba am câini. Lupii nu s-au speriat. Au sfâşiat peste 10 oi. Nu ştim ce să mai facem”, a declarat unul dintre păgubiţi.
Haita de lupi dă târcoale şi în comuna Rucăr, iar oamenii se declară terorizaţi. Ei cer autorităţilor să ia măsuri pentru îndepărtarea lupilor din zonă, în condiţiile în care lupii atacă şi ziua, ultima oaie fiind omorâtă miercuri la orele prânzului.
Primarul comunei Dâmbovicioara, Dumitru Secăreanu, a declarat, pentru mediafax, că lupii coboară în sate deoarece gerul este năprasnic, înregistrându-se temperaturi negative record.
„Lupii au coborât spre sate. Aşa se întâmplă în zona noastră, iarna. E vorba de lupta pentru existenţă. Ce e important e că oamenii din zonă sunt pregătiţi. Au adăposturi pentru animale, curţile împrejmuite. Lupii n-au făcut mari stricăciuni, dar au omorât în ultima perioadă peste 12 animale”, a spus Dumitru Secăreanu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea