„Controverse actuale în fiscalitate” – o nouă lucrare marca Dragoş Pătroi

Recent, sub egida prestigioasei edituri C.H. Beck a văzut lumina tiparului ultima carte semnată de doctorul în economie Dragoş Pătroi – lucrare scrisă împreună cu Gabriel Biriş. „Controverse actuale în fiscalitate – comentarii şi soluţii” este de fapt un tratat de disecare a Codului Fiscal, cei doi „chirurgi” comentând asupra slăbiciunilor acestuia. Aşa cum arată şi titlul, sunt oferite şi soluţii pentru părţile slabe ale legislaţiei fiscale în vigoare, sunt argumentate posibile modificări benefice ale acesteia.
Argeşeanul Dragoş Pătroi este deja un apreciat autor de cărţi şi lucrări în domeniul economic, o persoană dedicată studiului legislaţiei, o persoană conectată în cel mai serios mod la tot ceea ce „mişcă” în spaţiul economic. Doctor în ştiinţe economice, membru al Camerei Consultanţilor fiscali, autor a numeroase cărţi şi articole în domeniul fiscal, în special la nivelul aspectelor legislative controversate, dintre care enumerăm: „Codul de procedură fiscală. Comentarii şi explicaţii”; „TVA intracomunitar. Frauda carusel. Rambursarea TVA”;  „Practici de sustragere de la înregistrarea şi plata impozitelor”; „ Preţurile de transfer. Între optimizare fiscală şi evaziune transfrontalieră.”
„Cartea aceasta nu este o carte scrisă din cărţi, nici o simplă înşiruire de articole de lege sau alte acte normative. Deşi structurată şi concepută pe termenii tehnici din domeniul fiscal şi cu trimiteri la aspecte fiscale relevante, de profunzime, prezenta lucrare este scrisă cu suflet şi, tocmai de aceea, pe alocuri conţine şi tente ironice. Deoarece suntem doi autori cu un background şi o experienţă practică oarecum diferite, este logic că fiecare dintre noi a avut temele lui „de suflet”; totuşi ne exprimăm speranţa că am reuşit să realizăm împreună o lucrare cu un conţinut unitar şi coerent, iar, în urma lecturării ei, o parte dintre cititori se vor regăsi (din păcate!) într-unul din cazurile mai delicate descrise. Datorită perioadei pe care o traversăm şi care presupune o existenţă mai zbuciumată a legislaţiei fiscale, cu un caracter extrem de „dinamic”, facem precizarea că prezenta lucrare a avut în vedere textele de lege publicate în Monitorul Oficial până în data de 10 martie 2011.” – autorii. S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea