Dolo Trans Olimpic - pariul european al unui tânăr argeșean de 29 de ani care a mizat pe o flotă Mercedes-Benz

Deși are numai 29 de ani, patronul Dolo Trans OIimpic, Cristian Dolofan, nepotul cunoscutului om de afaceri Gheorghe Dolofan, poate să se mândrească cu una dintre cele mai performante flote de camioane din țară, având, la acest moment, 250 de unități. Acesta intenționează ca în acest an să mărească parcul auto, extinderea implicând o investiție de câteva milioane de euro.

Compania a achiziționat recent cea mai mare flotă de camioane marca Mercedes-Benz,urmând ca în perioada următoare să ajungă la un număr de aproximativ 300 de camioane. “Anul acesta chiar se simte revigorarea economică în România, în special în industria auto, de la transportul de maşini la transport componente. În plus, cu peste 250 de camioane intrăm în liga marilor transportatori şi avem acces direct la licitaţii, alături de camioane şi semiremorci noi“, a declarat Cristian Dolofan, acţionarul majoritar al Dolo Trans Olimpic.
Dolo Trans Olimpic a debutat pe piața transporturilor de mărfuri pe distanțe lungi la finalul anului 2011, cu opt camioane. Firma, cu sediul în Pitești, a reușit în 2014 o cifră de afaceri de 38 milioane lei, iar în prezent numără aproximativ 300 de angajați. Anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 55,2 mil. lei, în creştere cu 46%, iar pentru perioada următoare, estimarea este de 135 milioane de lei. Camioanele achiziționate de Dolo Trans Olimpic utilizează sistemul de telematică FleetBoard, un sistem inovator care furnizează informaţii despre localizarea şi traseul urmat. Împreună cu PowerShift 3, sistemul FleetBoard folosește hărți digitale și poziționarea GPS pentru a adapta consumul de combustibil în raport cu distanţa pe care camionul o are de parcurs. Majoritatea camioanelor lor sunt Euro 5, Euro 5 EEV și Euro 6. De asemenea, compania condusă de nepotul lui Gheorghe Dolofan are încheiate contracte de colaborare cu mari case de expediții, printre ele fiind DHL, Gefco România și chiar Rhenus Logistics. Pentru anul în curs, tânărul om de afaceri Cristian Dolofan, are în vedere deschiderea unei școli proprii de instruire a șoferilor new-entry pe camioane, dar și construirea unui parc logistic situat în orașul Mioveni.
Antoniu Neguț

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea