Scandal în PNL Argeș pentru funcția de președinte al organizației județene

# Olimpia Doru s-a transformat în opozantul de serviciu, spre bucuria pesediștilor din Consiliul Județean Argeș

Liberalii argeșeni, dar și restul oamenilor simpli ai județului, au aflat cu stupiză că, de fapt, Dănuț Bica nu conduce PNL Argeș, acesta nefiind mandatat de către București în fruntea organizației liberale județene. Drept pentru care, după înaintarea celor 11 demisii (dintr-un total de 16) din Comitetul Județean Executiv, s-a trecut la discuții aprinse pentru selectarea unui nou potențial lider. Golul din partea de sus a clasamentului este cu atât mai mare cu cât este nevoie și de lider de grup în Consiliul Județean, lider de organizație municipală, lideri pentru formarea unui nou C.J Ex. etc. Iată, însă, că încep să apară politicieni, mai noi sau mai vechi, agreați de colegii de partid. Un astfel de caz este cel al lui Adrian Miuțescu, dorit – important pas – de edilii liberali.
Alesul primarilor pentru a prelua interimarul organizației județene, fără drept de apel, a fost Adrian Miuțescu, fost șef al PNL Argeș, fost deputat al aceluiași partid. Din 19 primari prezenți la discuții, 18 au votat pentru Miuțescu, înregistrându-se o singură abținere.

Olimpia Doru, liderul opoziției din PNL, spre bucuria și ironiile PSD-iștilor

Înainte de ultima ședință a CJ Argeș, la PNL s-a convocat o ședință pentru a se stabili, după plecarea lui Dănuț Bica la București, ca deputat, cine va fi liderul de grup. Cei prezenți au stabilit ca lider de grup să fie Adrian Miuțescu. Se pare că propunerea a venit de la un alt liberal cu ștate vechi, Marius Postelnicescu. Ulterior, cei prezenți s-au deplasat la ședința de Consiliu Județean. Acolo, Marius Postelnicescu, la întrebarea președintelui CJ, Dan Manu, a înaintat, ca propunere a PNL-ului pentru lider de grup, numele lui Adrian Miuțescu. Imediat s-a înregistrat cineva împotrivă. Culmea, nu din afara partidului, ci din interiorul acestuia. Olimpia Doru, sosită în PNL dinspre aripa PDL-istă, s-a arătat indignată de propunere, motivând că nu a fost de față la stabilirea liderului de grup cu pricina, și deci alegerea acestuia nu este statutară.
Sămânța de scandal astfel iscată, jenant, tocmai între doi membri (sau, mai exact, două tabere) din PNL, a fost ca un premiu pentru liderii marelui partid roșu. Dan Manu, ironic, a transmis că nu e nicio grabă, le mai acordă ceva timp de gândire și de scandal. Ion Mânzână, vicepreședintele CJ, chiar s-a autopropus ca lider interimar al PNL, până se mai lămuresc lucrurile.
Opoziția Olimpiei Doru a dus întreaga organizație a PNL Argeș într-o zonă penibilă, demonstrând, dacă mai era nevoie, că în organizația locală nu trage toată lumea în aceeași direcție. Între timp, reprezentanții ALDE, în frunte cu vicepreședintele Simona Brătulescu, aleargă prin teritoriu la pescuit de peneliști... S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea