Deputatul USR Ionuț Moșteanu - trei amendamente în Parlament pentru drumuri din Argeș

Proaspăt ales deputat de Argeș, din partea USR, Ionuț Moșteanu s-a pus pe treabă și, în afara criticilor aduse guvernanților (așa cum îi stă bine unui membru al opoziției), a depus, la sfârșitul săptămânii trecute, la Parlament, trei amendamente ce susțin bugetarea unor lucrări de infrastructură importante pentru județ. Iată-le.

1. Suplimentarea creditelor bugetare alocate capitolului bugetar “Transporturi”, titlul de cheltuieli 51 “TITLUL VI TRANSFERURI INTRE UNITATI ALE ADMINISTRATIEI PUBLICE” articolul 01 Transferuri curente alineatul 28 “Întreținerea infrastructurii rutiere” cu valoarea de 100.000 mii lei – amendament depus alături de Cătălin Drula.
Motivare - CNAIR are o rețea de 16000km de drumuri naționale și mai mult de 700 km de autostrăzi în concesiune. Este imperioasă nevoie de fonduri suficiente astfel încât aceste drumuri să fie menținute la un standard de calitate acceptabil. În ultimii doi ani, sumele cheltuite spre întreținerea acestor categorii de drumuri au fost de 743.000 mii lei în 2015, respectiv 584.000 mii lei in 2016.
Alocarea propusă de 289.000 mii lei pentru anul 2017 reprezintă o înjumătățire față de 2016 și este insuficientă pentru întreținerea rețelei de drumuri existente ceea ce ar conduce la un nivel de degradare al infrastructurii rutiere tot mai pronunțat.

2. Alocarea de credite bugetare pentru proiectul „MODERNIZARE DN 67 B SCOARȚA-PITEȘTI KM.0+000 - 188+200” cu valoarea de 50.000 mii lei.
Mobilitatea argeșenilor din localitățile de pe axa Vedea – Poiana Lacului – Moșoaia – Smeura este esențială pentru contribuția importantă adusă economiei județului prin activități în zona metropolitană a Piteștiului.
Motivare - Contractul de execuție lucrări pentru proiectul de infrastructură rutieră „MODERNIZARE DN 67 B SCOARȚA-PITEȘTI KM.0+000 - 188+200” este semnat înca din anul 2014. In 2017, la 3 ani de la semnarea contractului, încă nu a fost dat ordinul de începere al lucrărilor, din lipsa finantării.

3. Se propune alocarea de credite bugetare pentru proiectul “Modernizare DN 73C  Câmpulung - Curtea de Argeș”, cu valoarea de 3.000 mii lei
Motivare - Acest drum aflat momentan într-o stare deplorabilă, are nevoie de lucrări ample de consolidare în cateva zone de alunecări de teren. Alocarea acestei sume în 2017 ar permite contractarea și demararea unui studiu de fezabilitate.

Deputatul de Argeș solicită clarificări și cu privire la situația proiectelor majore, Autostrada Pitești -Sibiu, Pitești - Craiova și Transfăgărășanul

În același document înaintat presei, deputatul USR de Argeș vorbaște despre cele trei proiecte majore pe care nu le-a regăsit, așa cum se aștepta, în documentele bugetate la Ministerul Transporturilor:
Ionuț Moșteanu: ”Sunt 3 proiecte majore ale județului care nu apar în anexa Ministerului Transporturilor:
- Autostrada Pitești – Sibiu
- Autostrada Pitești – Craiova
- Transfăgărășanul
Bugetarea studiilor de fezabilitate si a proiectelor tehnice a fost prinsă într-o poziție globală a bugetului fără nici o detaliere. Grupul Parlamentar al Uniunii Salvati România a cerut clarificări de la Ministerul Finantelor si de la Ministerul Transporturilor pentru a afla care sunt proiectele pentru care vor fi alocati bani pentru studii de fezabilitate in 2017.  Deși nu am primit încă un răspuns oficial, diverse surse din Minister au confirmat că toate aceste trei proiecte majore vor avea finanțare pentru continuare (Pitești – Sibiu) și demarare (Pitești – Craiova și Transfăgărășan).”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea