Vânzările Lactag s-au înjumătăţit în 2016 față de 2015

# Pe tabelul creditorilor, 299 de firme și persoane fizice #  Este al doilea producător argeșean cu probleme, după colapsul suferit de Lactate Brădet

În urmă cu câțiva ani lider de necontestat pe piața locală, producătorul de lactate şi mezeluri Lactag din judeţul Argeş a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 32,6 mil. lei  (7,2 mil. euro), în scădere cu 52% faţă de anul pre-cedent, potrivit reprezentanţilor companiei şi calculelor  realizate pe baza datelor publice.
În 2014, fabrica argeșeană a înregistrat pierderi de 2.650.035 lei, cu un număr mediu de salariați de 493 persoane. În anul următor, 2015, atât piuerderea, dar și numărul de salariați au scăzut: pierderea a fost de 1.640.000 lei, la un număr mediu de salariați de 414.

Businessul companiei practic s-a înjumătăţit de la intrarea în insolvenţă a com-paniei, în februarie 2016, în contextul în care compania a avut anul trecut dificultăţi în a menţine vechii parteneri comerciali, dar şi în a câştiga încrederea altor noi parteneri.
„Din punctul de vedere al businessului, principalele provocări ale anului trecut au fost optimizarea procesului de reorganizare a societăţii, astfel încât să menţinem relaţia contractuală cu vechii parteneri, să câştigăm încrederea colaboratorilor noi şi să reluăm activitatea companiei în parametri optimi“, au declarat pentru ZF reprezentanţii companiei Lactag.
Este al doilea brand argeșean cunoscut care are probleme, dacă ținem cont de faptul că Lactate Brădet a fost implicată, în urmă cu un an, în scandalul îmbolnăvirii unor copii cu bacteria e-coli.
Lactagul a fost deținut de omul de afaceri Nicolae Oiță. Acesta, în trecut, a fost asociat cu Viorica Nicolescu, soția fostului președinte al Cosniliului Județean Argeș. Cu câțiva ani în urmă, Lactag se bătea pe poziții de egalitate cu coloșii din domeniu: Dorna, Prodlacta, Covalact etc. Pe tabelul creditorilor Lactag, depus la Tribunalul Comercial Argeș, figurează o cifră record, și anume de 299 persoane fizice sau societăți comerciale, printre care se numără și mai multe primării, precum Craiova, Caracal, Costești, Corabia ș.a.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea