Argeșeanul Robert Tudorache, în locul ministrului energiei, la ședințele Guvernului Grindeanu

# Robert Tudorache: ”Susțin transparentizarea numelor tuturor companiilor care au avut, în această perioadă, un comportament incorect în piață!”

Deși proaspăt numit secretar de stat la Ministerul Energiei, avocatul argeșean Robert Tudorache îi ține déjà locul, la ședințele de guvern, ministrului plin, semn  de mare încredere și responsabilitate.
”Ministrul este internat într-un spital din România pentru un tratament de scurtă durată. Este o afecțiune superficială, vindecabilă, care, din păcate, necesită un tratament intraspitalicesc. Fiind un tratament de scurtă durată, se va întoarce în scurtă vreme la birou, într-o săptămână jumătate, maximum două”, a spus Teodora Mețiu,  consilier personal al ministrului energiei, Toma Petcu. În această perioadă, toate atribuțiile ministrului au fost preluate de secretarul de stat piteștean.

Secretarul de stat a cerut ANRE ca explozia preturilor la energie pe bursă să nu se regăsească în facturile plătite de populație

Robert Tudorache și-a făcut, imediat după spectaculoasa numire, simțită prezența la locul de muncă, mai ales că a fost uns în funcție în plin scandal al tranzacțiilor dubioase cu energie pe piață. Secretarul de stat argeșean s-a întâlnit, miercurea trecută, la sediul Ministerului Energiei, cu reprezentanți ai Ministerului Economiei, Autorității Naționale de Reglementare a Energiei, Consiliului Concurenței, OPCOM și Transelectrica, pentru a discuta despre creșterile masive ale prețurilor la energie pe bursă. ”În discuții am insistat ca Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei să se asigure că această situație fără precedent nu se va resimți în facturile plătite de populație”, a declarat Robert Tudorache.
La întâlnire au participat ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, Președintele ANRE, Niculae Havrilet, precum și Directorul General OPCOM, Victor Ionescu.
În cadrul ședinței s-a discutat despre momentul actual din piața de energie electrică, marcată de creșterea prețurilor la niveluri record, cât și despre ancheta inițiată de ANRE și Consiliul Concurenței.
Robert Tudorache a considerat oportună elaborarea, în scurt timp, a unui raport, care să cuprindă  primele concluzii ale anchetei pentru ca toate instituțiile responsabile să poată implementa politici adecvate pentru restabilirea normalității pe piața de energie din România, dar și pentru evitarea în viitor a unor episoade similare.
”Susțin transparentizarea numelor tuturor companiilor care au avut în această perioadă un comportament incorect în piață, dacă analiza ANRE și a Consiliului Concurenței indică cert astfel de practici. În cazul în care printre acestea se vor regăsi inclusiv entități aflate în coordonarea Ministerului Energiei, vom lua toate măsurile legale care se impun”, a mai spus Tudorache.
”Sistemul Energetic National și-a dovedit eficiența în această perioadă, acoperind atât cererea internă cât și solicitările la export, România fiind un factor de stabilitate în regiune. Europa a traversat o perioadă dificilă resimțită pe toate bursele de energie, state precum Italia, Belgia, Bulgaria apelând la măsuri de salvgardare care au mers până la sistarea temporară a exporturilor. Autoritățile române au avut o atitudine preventivă, creând cadrul legal pentru aplicarea unor măsuri similare în caz de necesitate. Din fericire, România nu s-a găsit în situația în care să aplice astfel de măsuri limitative”, mai susține Robert Tudorache.

Cine este Iulian-Robert Tudorache, noul - și deja temutul - secretar de stat în Ministerul Energiei

Robert  Tudorache este șeful ALDE Pitești, apropiat de Andrei Gerea, fost ministru al energiei și actual deputat ALDE de Argeș.
De profesie avocat, după înființarea partidului  a primit mai multe functii în companii diverse, potrivit unei declarații de avere completată în iunie 2016. A fost consilierul directorului general al companiei Conpet, membru în Consiliul de Administrație al Regiei Autonome Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), membru în Consiliul de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara, și chiar și la Nuclearelectrica. Prin numirea sa la Ministerul Energiei, Tudorache a pierdut funcția de consilier local în CL Pitești, unde era și lider de grup pentru consilierii ALDE. A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea