Venit de la Rio, unde erau 30 de grade, primarul din Corbi se răcorește la schi, în Serbia

Nici nu a aterizat bine din căldurile de la Rio, unde a petrecut un concediu exotic superb cu familia, că Virgil Baciu, primarul din Corbi, a plecat să se răcorească la schi. Și, cum în România schiul este sublim, însă cam lipsește, corbeanul nostru a ales pentru sportul de iarnă stațiunea Kopaonik, din Serbia. Aici, lungimea pârtiilor este de peste 50 de kilometric.

Adică, mai pe românește, în această stațiune sunt pârtii ce însumează peste un sfert din lungimea tuturor pârtiilor din România. Interesant, nu?
Kopaonikul se află la o altitudine medie de 1800 m şi, cu toate că zona este însorită mai bine de 200 de zile pe an, staţiunea funcţionează din noiembrie până în martie. O găsim la o distanţă de  400 km de Timişoara, 600 km de Bucureşti, Sibiu, Brasov, 350 km de Craiova, 650 km de Cluj şi 500 km de Hunedoara.
Statiunea Kopaonik are în total 55 de kilometri de pârtii pentru schi alpin și 18 kilometri de pârtie pentru schi fond. Pârtia Malo Jezero este dotată cu nocturnă, iar cele opt telescaune și 13 teleschiuri pot transporta 33.000 de schiori pe oră.
În zonă mai sunt de vizitat si mai multe mănăstiri dintre care două  fac parte din patrimoniul UNESCO, dar se pot strabate și mai multe trasee turistice. Turiștii găsesc în stațiunea Kopaonik mai multe locuri de petrecere a timpului liber: patinoar, parc de snowboard, mountainbike pe zăpadă, plimbări cu rachete de zăpadă, hochei, săniuș, trasee off-road, școala de schi.
• 55 km de pârtie
- 21 de pârtii albastre (ușoare)
- 9 pârtii roșii (medii)
- 6 pârtii negre (dificile)
- un snow park
- 12 trasee de ski de tură
• cel mai lung traseu de pârtie are 3,5 km
• pârtii echipate cu telescaune de 2, 4 sau 6 persoane
• unele pârtii au pe lângă telescaun și teleski suplimentar
• o capacitate de a transporta până la 32 000 oameni pe oră
• bob pe șineL.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea