Vânzarea clădirii CEZ Pitești este un eșec imobiliar de proporții

# După ce s-a încercat cu 4,5 milioane de euro, clădirea este oferită, acum, la 1,7 milioane euro

Eșec de proporții în încercările de vânzare ale fostului sediu CEZ Pitești. Clădirea, deși situată în zona centrală a orașului, nu a fost dorită, iată, timp de câțiva ani, de nimeni. Clienții s-au speriat, probabil, și de prețul stabilit inițial pentru vânzare, de 4,5 milioane de euro. Negăsindu-se un astfel de cumprător, s-a încercat vânzarea pe bucăți, însă, și aici, strategia s-a dovedit a fi una nefericită. De ce? Pentru că agenția însărcinată cu precontractările solicita un avans bănesc, însă nu putea garanta potențialului cumpărător faptul că, odată avansul dat, va intra în posesia spațiului. De fapt, cumpărătorului nu i se garanta nimic, urmând ca, dacă se contractează minim 70% din total, să se dea drumul la vânzărie efective. Strategie necâștigătoare!

Imobil de 7000 m.p., nefolosit din 2012

După ce şi-a mutat întreg personalul şi logistica la noul sediu de lângă Târgul Săptămânal din Piteşti, compania CEZ a decis să scoată la vânzare imobilul în care furnizorul de energie îşi avea sediul de zeci de ani, în plin centru al oraşului, pe Bulevardul Republicii. Clădirea a fost scoasă la vânzare la sfârşitul lui 2012, prin intermediul unei companii specializate în astfel de tranzacţii,  Coldwell Bankers, care, desigur, spera că se va alege cu un comision considerabil atunci când se va încheia tranzacţia. Numai că, deşi au trecut ani, nimeni nu s-a arătat doritor până acum să investească 4,5 milioane de euro, preţul cerut de cei de la CEZ.
Motivele sunt mai multe. Clădirea este, tocmai din cauza mărimii, destul de greu de gestionat. Mai ales dacă se lua decizia vânzării la bucată. Lipsa terenului, adică lipsa spațiilor pentru parcare au constituit, deasemenea, un dezavantaj major. Blocul IRE, cum e cunoscut, este un adevărat mastodont, cu o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi. Activul este compus din două clădiri. Una are parter, trei etaje şi un pod, iar cea de-a doua clădire este compusă din trei aripi cu nouă, şapte şi şase etaje. Iniţial, vânzătorii anunţau că imobilul se pretează cel mai bine pentru un hotel sau sediu de birouri. Însă lipsa de atractivitate a dus şi la reorientarea proprietarilor, care au apelat la un  consultant imobiliar, căruia i-au cerut să studieze piaţa şi să le spună dacă n-ar fi mai rentabil ca, în loc să vândă clădirea, să o transforme în locuinţe de lux şi să le vândă „la bucată“!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea