Parlamentarii argeşeni, în topul absenţelor din legislativ

Institutul pentru Politici Publice a dat publicității săptămâna trecută un raport privitor la activitatea parlamentarilor în primii doi ani ai mandatului actual. Monitorizarea cuprinde informații despre prezența la voturile finale, dar și despre inițiativele parlamentare ale aleșilor, în perioada cuprinsă între decembrie 2008 și decembrie 2010.

Duvăz, codaşul la prezenţă

Raportul IPP arată că parlamentarii argeșeni nu s-au prea înghesuit să participe la lucrările celor două camere. La capitolul prezență la voturile finale, aleșii din Argeș au un procent total de prezență de 58,7%, ceea ce îi situează pe locul 6 de la coada clasamentului. Nici la nivel individual parlamentarii argeșeni nu stau mai bine. Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz are o prezență de 27,3% la ședințele Camerei, fiind depășit doar de foștii sau actualii miniștri Elena Udrea, Kelemen Hunor și Monica Iacob Ridzi în clasamentul celor mai multe absențe. La Senat, cel mai mare procent de absențe îl are Mircea Diaconu (PNL), cu 33,1%. La polul opus, cel mai conștiincios deputat argeșean a fost Sorin Buta (PDL), cu prezență de 78,6%, iar senatorul de Argeș cu cele mai multe prezențe a fost Mircea Cinteză(PDL), cu 59,3%. Și asta în condițiile în care au existat destui aleși cu prezențe apropiate de 100%, în perioada analizată.Trebuie reținut însă faptul că, în cei doi ani, liberalii și social-democrații au boicotat mai multe ședințe de parlament în semn de protest față de acțiunile coaliției de guvernământ, mai ales în anul 2010.

Buta şi Tămagă, câte o singură intervenţie în 2 ani

La cel mai important capitol al activității parlamentare, cel legat de inițiativele legislative, argeșenii nu stau chiar atât de bine. Cel mai harnic de la deputați este democrat-liberalul Sorin Pandele, cu 39 de inițiative, clasat pe locul 48, în vreme ce la Senat cele mai multe proiecte, 33, vin de la liberalul Mircea Diaconu. La polul opus se situează pesedistul Radu Vasilică, cu doar 3 inițiative legislative în Camera Deputaților, și senatorul pedelist Mircea Cinteză, cu 10 proiecte. În ceea ce privește intervențiile în plen, aleșii argeșeni nu s-au clasat în topul celor mai vocali parlamentari, însă se numără, prin deputatul Sorin Buta și prin senatorul PSD Constantin Tămagă, printre puținii care au avut doar o singură luare de cuvînt în doi ani de mandat.
Adrian Vasiliu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea