În februarie, DSP Argeș a înregistrat cinci suspecți de scarlatină și un caz de virus gripal

Direcția de Sănătate Publică Argeș anunță că în cursul acestei luni, în județul nostru au fost înregistrate oficial cinci cazuri de preșcolari și școlari suspecți de scarlatină, dintre care unul dintre ei a fost confirmat.
Cazurile de scarlatină au fost descoperite la o școală din Pitești, în cele două grădinițe din Bascov, un caz a fost înregistrat în Câmpulung, iar alt suspect a fost înregistrat la o grădiniță din Pitești. Cei cinci copii au vârste cuprinse între 3 și 7 ani. Toţi cei cinci copii au fost internați pentru supraveghere în Secția de Boli Infecțioase Copii a Spitalului Județean de Urgență.  Potrivit reprezentanților DSP Argeș, vor fi prelevate probe de exudat nazofaringian de la colegii copiilor precum şi de la cadrele didactice care au intrat în contact cu aceştia, pentru a vedea dacă sunt purtători ai streptococului betahemolitic grupa A, care provoacă scarlatina. De asemenea, vor fi dezinfectate clasele unde își desfășoară activitatea copiii.
Scarlatina este o boală infecto-contagioasă întâlnită cel mai  frecvent la persoanele sub vârsta de 10 ani.  Apare în epidemii, școlile și grădinițele fiind terenul preferat al acestei boli deosebit de contagioase. Acum un secol, era o cauză importantă de deces în rândul copiilor. Astăzi, este aproape inofensivă, datorită tratamentelor corect administrate. Spre deosebire de varicelă, rubeolă, rujeolă și oreion, scarlatina – și ea o boală a copilăriei – este cauzată de o bacterie și nu de un virus. Responsabil de apariția ei este streptococul beta-hemolitic de grup A.
Un singur caz de virus gripal înregistrat, luna aceasta, la Pitești
Pe lângă scarlatină, și binecunoscutul virus gripal ce s-a răspândit în acest sezon rece și a creat panică în rândul populației, a reușit să mai înregistreze un caz similar la un bărbat cu diabet  în vârstă de 66 de ani din Pitești. De asemenea, conform spuselor reprezentanților DSP Argeș, până la acest moment nu există niciun deces survenit din această cauză. Antoniu Neguț

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea